Sok hiányzóval a második győzelemért

Frissítés: 2019-05-23 19:09:45

A DEAC Gladiators egy nagyobb szünet után folytatja szombaton a bajnokságot. A Debreceni Egyetem amerikaifutball együttese a Dabas Sparks otthonába látogat, ám közel sem vár könnyű túra a cívisvárosiakra a Divízió I-ben.

Nagyon sok idejük volt a gladiátoroknak arra, hogy a Szikrák elleni összecsapásra felkészüljenek. Április végén a Budapest Cowbells 2 elleni hazai találkozó elmaradt a heves esőzés miatt. A Magyar Amerikai Futball Szövetség Versenybizottsága végül úgy döntött, hogy június 23-án megrendezik a találkozót, így az már biztos, hogy az alapszakaszt hazai pályán zárja a DEAC. Viszont előtte még két idegenbeli találkozó vár a Gladiators-re. A Dabas Sparks-ra való felkészülés viszont nem volt zökkenőmentes, ugyanis a Budapest Wolves 2 ellen sok kulcsember megsérült. Ráadásul több fontos játékos az érettségi miatt az edzések egy részén sem tudott részt venni, vagy nem utazhat el Dabasra szombaton. Így fel volt adva a lecke Hanász Róbert vezetőedzőnek.

A Dabas Sparks egy győzelemmel, valamint három vereséggel áll a nyugati csoport harmadik helyén. A Szikrák tavaly még a harmadosztályban szerepeltek, ám a döntőig eljutottak, így megkapták a jogot, hogy a Divízió I-ben szerepeljenek. Első szezonjukban nem megy rosszul nekik. Kellemetlen ellenfél, melynek a passz-, és futójátéka okozott már sok kellemetlenséget az ellenfeleknek. Ám a Sparks-nak van egy rossz sorozata, amelyet szombaton megtörne, ugyanis a még nem tudott nyerni a DEAC Gladiators ellen.

„Nemcsak az érettségizők és a sérültek távolléte, de sokszor az elmúlt hetek szeszélyes időjárása is befolyásolta az edzéseket” – mondta Hanász Róbert vezetőedző. – „Ettől függetlenül igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Sparks elleni meccsre. A Dabas egy főleg futójátékra építő együttes. Úgy gondolom, a játékuk fekszik nekünk, és a védelmünk fel van készülve erre. Óvatosnak kell lennünk, mert attól függetlenül, hogy ligaújoncok, okozhatnak meglepetést. De mi nem szeretnénk, hogy ezt ellenünk tegyék meg.”

A Sparks-Gladiators összecsapás május 25-én, szombaton lesz 14 órakor Dabason.

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-05-23 19:07:56

további cikkek a témában
Responsive image
Egy harcos meccsen az utolsó percben kaptunk ki

Makranczi László * 2019-03-24 10:43:01

Responsive image
Ovisokat leptek meg a DEAC gladiátorai

Makranczi László * 2019-09-03 19:46:11

Responsive image
Tudással vértezik fel a DEAC gladiátorait

Makranczi László * 2019-01-09 09:37:00