Jöhet a tavalyi döntő visszavágója

2019-10-10 21:05:16

Folytatódik az eddig szenzációsan játszó DEAC Gladiators U19-es csapatának a korosztályos bajnokság szombaton. A Debreceni Egyetem utánpótlás alakulata a címvédő Budapest Cowbells vendége lesz szombaton.

Kettőből kettő! Ez a gladiátorok mérlege eddig a junior bajnokságban. Ráadásul két rangadót sikerült megnyerniük a debrecenieknek. A Miskolc Steelers ellen simán (35-6) nyert a Gladiators, viszont a többszörös bajnok Budapest Wolves már kemény diónak bizonyult. A farkasokat 26-23-ra legyőzte a DEAC egy kiélezett és fordulatos találkozón. Az újabb nagy kihívás ezen a hétvégén következik, ugyanis azt a Budapest Cowbells-t kell megvernie a Gladiators-nak, amely tavaly épp Debrecenben lett bajnok a Junior Bowlon. A gladiátorokban ég a visszavágás vágya, viszont a következő hétvégén tovább erősödik a támadósor, hiszen várhatóan a Nyíregyháza Tigers tehetséges elkapója, Török Pál is játékra jelentkezik sérülését követően.

A Budapest Cowbells is magabiztos győzelemmel rajtolt, hiszen 27-0-ra verték a Miskolc Steelers-t idegenben, amellyel jól hangoltak a DEAC elleni találkozóra. A Kolomposoknak kissé foghíjas idén a keretük, de ősszel bebizonyosodott, hogy nem a keret mélysége számít, hanem hogy milyen minőségi játékosokkal van felvértezve a gárda. És ezen a téren a Kolomposok is bizonyítottak. Épp ahogy a Gladiators és a Wolves is.

„A játékosok eddig mind nagyon profin állnak a szezonhoz és a nehéznek mondható sorsolás sem tántorította el őket” – dicsérte a csapatot Fülep Csaba, a DEAC defensive koordinátora. – „Ezek a srácok megmutatták, hogy mi is a lényege ennek az egész sportnak, amit csinálunk és látni rajtuk, hogy a tavalyi döntőbeli vereség nemhogy összetörte, hanem még jobban megerősítette őket és természetesen bennünk van a vágy, hogy visszavágjunk miatta. A Cowbells utánpótlása évek óta erős és a tavalyihoz képest a csapat magja idén sem változott sokat, akár csak a miénk. Mindenképpen egy kemény, küzdős mérkőzésre számítok, és mivel a roster egyik csapatnál sem túl hosszú, ezért az erőnléti állapot és a végletekig tartó koncentráció kulcsfontosságú lesz. Próbáltunk tanulni az előző meccsek hibáiból, és ha sikerül ezeket kijavítani, akkor reméljük örömmel és a győzelemmel utazhatunk haza Budapestről szombaton.”

A Budapest Cowbells-DEAC Gladiators összecsapás október 12-én, szombaton lesz 12 órakor a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-10-10 21:05:16

további cikkek a témában
Responsive image
Rájátszásba jutottak az ifjú gladiátorok!

Makranczi László * 2019-10-13 16:27:07

Responsive image
Gladiátorok is felvételiznek majd a Debreceni Egyetemre

Makranczi László * 2019-02-16 12:18:59

Responsive image
A rekordbajnokot fogadják az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-26 20:29:10