Egy év ingyenes sportolás? Igen!

2019-05-20 15:30:00

Díjmentes sportolási lehetőségeket kínál a Debreceni Egyetem Atlétikai Club a hamarosan induló „Sportklubok az egészségért” program részeként. Első körben három sportág, az asztalitenisz, a nordic walking és a zumba közül lehet válogatni – akár többet is-, de ősztől további sportágakkal bővül a kínálat.

A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) és konzorciumi partnere, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) támogatást nyert az egészségorientált sportklub modell magyarországi fejlesztésére és tesztelésére. Ez azoknak jó hír, akik már régóta gondolkodnak azon, hogy egy kis mozgás jót tenne, netán egészségesebb és sportosabb életre vágynak. Hamarosan ingyenes sportprogramokat indít Debrecenben az NDHSZ és a DEAC. A mozgásban a Debreceni Egyetem sportklubjának szakképzett instruktorai segítenek, a cél pedig, hogy a bekapcsolódók mindennapjainak részévé váljon a sport.

A programban résztvevők szervezett keretek között, díjmentesen asztaliteniszezhetnek, zumbázhatnak, vagy nordic walkingozhatnak egy éven keresztül heti 2 alkalommal. A résztvevőknek egy sportág választása kötelező, de a klub természetesen biztosítja az átjárhatóságot, vagyis több sportágra is lehet jelentkezni. A klub biztosítja a sportoláshoz szükséges speciális eszközöket, emellett a DEAC szakemberei állapotfelmérést végeznek a sportolási időszakban, így bárki könnyedén nyomon követheti a fejlődését.

A szervezők elsőként tájékoztatót tartanak a programról a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktató Központjának (DESOK) fitness termében. Az érdeklődők két időpont közül választhatnak: május 21-én (kedden) 16.30-tól, vagy 2019. május 23-án (csütörtökön) 16.30-tól várják őket az Egyetem tér 1., szám alatti DESOK csarnok I. emeletén.

További részletek a program honlapján.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-05-20 15:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Shotokan karate szakosztály a DEAC-ban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-07 09:35:00

Responsive image
Négy tornacsapat is sikeresen szerepelt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-11 11:00:00

Responsive image
Bajnok az egyetemi főgyógyszerész

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-10 08:42:00