Hibátlan mérleggel az élen férfi teniszezőink

2018-05-29 09:55:00

Az utolsó tavaszi fordulót is sikerrel zárta a DEAC, így veretlenül vezeti a másodosztályú tenisz csapatbajnokság keleti csoportját. A tavaszi-őszi lebonyolítású bajnokság féltávnál tart, ám a DEAC előnye már most megnyugtatónak tűnik, mivel minden közvetlen riválissal szemben idegenben diadalmaskodtak a fiúk.

Az elmúlt évek statisztikáit böngészve kiderül, hogy bár kétszer is (2015, 2016) megnyerték csoportjukat a férfi teniszezők, az utóbbi évtizedben egyetlen alkalommal sem sikerült az élről várni az őszi fordulókat. Ráadásul tavaly „csak” a dobogó legalsó fokán zárta az évet a csapat, és bár szépen csillog a bronzérem is, kimondva, kimondatlanul mindenki kicsit csalódásnak élte meg az eredményt.

A tavaszi küzdelmek végén Bellér Gábor csapatkapitány-helyettes összegezte az elmúlt hónapok teljesítményét. „- A téli időszakban a játékoskeret érdemileg nem változott, újonnan igazolt játékos sem érkezett, de az előző évi gyengébb teljesítmény után bizonyítási vággyal telve vágott neki a csapat a 2018-as szezonnak. Volt két szorosabb, 5/4-es és egy egyoldalúbb 9/0-s összecsapás is, de az öt tavaszi forduló mindegyikén győztesen hagyhattuk el a pályát” – emlékeztetett Bellér Gábor.

A győzelmekhez nagyban hozzájárult, hogy az együttes magja gyakorlatilag minden meccsen játszani tudott, és komolyabb sérülések sem hátráltatták a teniszezőket. Emellett csapatszinten a párosban aratott győzelmek nagyobb arányát lehet megemlíteni (11/15).

A játékosok közül Léka Péter teljesítményét kell elsőként kiemelni, aki mind a 10 mérkőzését (5 egyéni és 5 páros) megnyerte tavasszal. Péter a tavalyi évben ritkán tudott a csapat rendelkezésére állni, és mindössze egy győzelmet aratott, idén viszont még nem talált legyőzőre. Rajta kívül 7-7 győzelemmel járult hozzá a DEAC sikeréhez Szentkirályi Péter (5 egyéni, 2 páros) és Nyíri Tamás (3 egyéni, 4 páros). Továbbá fontos győzelmeket aratott Bellér Gábor (3 egyéni, 2 páros), Szilágyi Bence (1 egyéni, 4 páros), Matkó Zoltán (2 egyéni, 2 páros), Vinnai Gyula (2 egyéni, 2 páros) és Milbik Kálmán (1 páros) is.

A csapat tavaszi eredménylistája mindenképp megsüvegelendő, de érdemes – mondjuk így- higgadtan kezelni a sikereket, hiszen a bajnokság fele még hátravan. Ráadásul az alapszakasz megnyerése esetén még a rájátszási rangadót is sikerrel kellene megvívni a magasabb osztályba lépéshez. Egyelőre azonban a kijelölt úton halad a csapat, és versenyben, sőt „pole-pozícióban” van a feljutásért.

A DEAC OB II-es férfi teniszcsapatának tavaszi eredményei:

Május 5., CO-OP Star SE (Jászberény) - DEAC 0/9

Május 6., Jászapáti - DEAC 3/6

Május 12., Ábris Pro Open (Budapest) - DEAC 4/5

Május 13., DEAC - Építők TK (Budapest) 7/2

Május 19., Fehérgyarmat - DEAC 4/5


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-29 09:55:00

további cikkek a témában
Responsive image
Az M4 sporton beszélt a 100 éves DEAC-ról a kancellár

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-27 11:12:00

Responsive image
Kellenek még pontok - heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-11 11:32:00