Négy tornacsapat is sikeresen szerepelt

Frissítés: 2018-10-11 11:08:38

Még igen apróak, de máris precíz gyakorlatokat tudnak bemutatni a DEAC fiú tornászai. Szép helyezéseseket ért el a szakosztály a 2018-as Országos Fiú Torna Csapatbajnokság harmadik, záró fordulóján. Az egyetemi klub négy csapattal vett részt a megmérettetésen a napokban, Budapesten.

Előbb szombaton, a fiú kezdő korcsoport tagjai (2009 és azután születettek) mutathatták be gyakorlataikat. Ebben a kategóriában három DEAC-os csapat is részt vett hat-hat fővel. Négy szeren, talajon, gimnasztikában, gyűrűn és ugrásban kellett bizonyítaniuk. A legeredményesebben a DEAC „A” csapata teljesített, amely 28 indulóból a 13. helyen végzett az összetettben.  A DEAC „B” csapata is folyamatos fejlődést mutatott, és egyre jobb pontszámokkal jött előre a bajnokság fordulói során. Külön meg kell dicsérni a DEAC „C” csapatának még óvodáskorú sportolóit is, akik közül többen az elmúlt hétvégén szerepeltek először ilyen nagyszabású versenyen.

A fiatalabbaknál kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kovács Ármin, aki nagyon szép gyakorlatokat mutatott be, míg a nagyobbaknál Szabó Károly versenyzett legjobban. A DEAC tornászainak többsége még fiatal versenyzőnek számít saját korcsoportjában. Ők még két évig tudnak ebben a kategóriában versenyezni, de már most nagyon szép gyakorlatokat mutattak be.

A 2007-2008-as születésű fiúk a haladó korcsoportban már mind a hat felnőtt szeren versenyeznek. Itt a DEAC fiatal tornászai az országos 12. helyezést érték el összesítésben, sok szép egyéni teljesítménnyel vitték tehát tovább a debreceni torna hagyományait, öregbítve ezzel a DEAC hírnevét is. 

A klub fiú tornászai a Debreceni Egyetem támogatásával, az intézmény modern, jól felszerelt edzőcsarnokában készülnek hétről hétre. Az együttest pedig a rutinos Lakatos István, Ladányi Zoltán, Szabó Norbert edzőhármas készíti fel a viadalokra.

A gyermek kezdő csapatok tagjai:

DEAC „A” csapat: Mezey Áron, Bálint László, Kovács Gergő, Bakator Csanád, Farkas Máté, Kovács Ármin

DEAC „B” csapat: Ágoston Balázs, Hámori Lajos, Csonka Marcel, Póti Kristóf, Fekete László, Tóth Zsolt             

DEAC „C” csapat: Czövek Dávid, Bodolai Áron, Varga Kristóf, Sira Ádám, Kártik László Dorián,

A gyermek haladó csapat tagjai:

Szima Nándor, Kertész Bence, Cserháti Nagy Roland, Buzsik Máté, Szabó Károly    


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-11 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Heti meccsajánló - hazai derbik

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-19 14:19:00

Responsive image
Vízen a DEAC vitorlázói

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-14 09:26:00

Responsive image
Megnyílt az asztalitenisz központ

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-25 11:52:00