Hétvégi sportprogram - minden egy helyen

2018-10-12 11:20:00

Megint lesz kinek szurkolni a következő napokban, Debrecenben. Hazai pályán küzdenek ugyanis a bajnoki pontokért a DEAC jégkorongozói, kosarasai, röplabdázói és labdarúgói is az előttünk álló tvégén. Izgalmas vendégségbe utazik emellett a szintén népszerű kézi- valamint a futsalcsapat is. Csemegézzenek az egyetemi sportcsapatok talákozóiból! 

Jégkorong – újoncrangadó

A szintén újonc Gyergyói HK-t fogadja péntek este 18 órakor a DEAC jégkorongcsapata a Debreceni Jégcsarnokban. Az egyetemisták aktuális ellenfele komoly skalpot gyűjtött be tfőn, miután otthonában győzte le a listavezető Csíkszeredát. 
David Musial vezetőedző ezzel együtt bizakodva várja a rangadót. - Tapasztalt játékosok alkotják a Gyergyó csapatát, és van egy nagyon jó kapusuk. De mi leszünk itthon. Sokat kell korcsolyáznunk és ütköznünk, valamint eredményesen kell támadnunk. Ha mindenki ott lesz fejben, egyszerűen és okosan játszik, akkor ezúttal is jó esélyünk van a győzelemre – vázolta elképzeléseit a cseh-német edző.Vasárnap már Bécsben vendégszerepel a csapat. 18:50-től a Vienna Capitals II. otthonában lép jégre az egyetemi együttes. A csapattal kapcsolatos, fontos hír még, hogy péntek estig lehet megváltani a bérleteket a 2018/2019-es szezonra a Debreceni Jégcsarnokban.

Kosárlabda – újra itthon

A DEAC kosárlabdázói a Jászberény ellen lépnek pályára az NB I/A. csoportos bajnokság harmadik körében. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. 
A DEAC hátvédje, Velkey János szerint a csapat szeretné kijavítani az elmúlt tvégi vereségét. - Kulcsfontosságú lesz a kettő-kettő szituációk védése, Pantelics és Nelson nagyon erős ebben. Kintről is nagyszerűen dobnak, nem csak a mezőnyök, de a kifelé váló magasemberek is jó százalékkal dobják a hármasokat. Ha a védekezésünket sikerül stabilizálni, akkor az lendületet adhat a támadásainkban. Mellettünk szólhat, hogy mi egy tig tudtunk belőlük készülni, míg nekik a tközi forduló után azért jóval kevesebb idejük van erre – zárta szavait a fiatal játékos.

Futsal – dobogóshoz látogatnak

Nem lesz egyszerű dolguk a DEAC férfi futsalosainak tfőn 18:15-től. A fekete-fehér csapat a Haladás otthonában lép pályára az élvonal 6. fordulójában. A két csapatot két helyezés, de csupán egyetlen pont választja el egymástól a tabellán, igaz a harmadik szombathelyiek egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az ötödik DEAC. 

Kézilabda – hatpontosok találkozója

Orosházán lép pályára szombaton 18 órától a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. Az együttes hatalmas győzelmet aratott múlt héten a Békés ellen, ezt a jó formát igyekszenek átmenteni a srácok az eddig szintén hat pontot gyűjtött, második helyezett Orosháza elleni meccsre is. Jövő t szerdán kupatalálkozó is vár a mieinkre a Kecskemét ellen, idegenben. Labdarúgás – előrébb lépni

A DEAC futballistái a Szolnok elleni 5-1-es pofont követően a fiatalokra építő DVTK II. ellen próbálják kiköszörülni a csorbát. Sáfár László együttese közvetlen riválisát látja vendégül vasárnap 14:30-tól a Dóczy utcán. A debreceniek a 12. helyen állnak a táblázaton, míg a miskolciak a 13. pozíciót birtokolják, a két gárda között csupán két egység a különbség.
A DEAC jobboldali középpályása, Nagy Róbert szerint ellenfelük hasonló stílust képviselhet, mint az NB I-es együttes. – Valószínűleg sok futásra és rövid passzokra épül a taktikájuk. Rendkívül szoros a bajnokság, két-három győzelemmel nagyot lehet előrelépni, de egy gyengébb széria miatt komoly bajba is kerülhet egy csapat. Nekünk jelenleg kilenc pontunk van, de bízom benne, hogy a tvégi találkozó után már tizenkét egység áll a nevünk mellett – nyilatkozta a deac.hu-nak Nagy Róbert.
A megye I-ben érdekelt DEAC II. Hajdúböszörményben próbál pontokat szerezni szombaton 14 órától, míg a DASE a Monostorpályit fogadja a Böszörményi úti Campuson. A két gárda vasárnap 14 órától feszül egymásnak.

Röplabda – lányok, fiúk hazai pályán

Miután alaposan megizzasztotta a Kaposvárt, tvégén hazai pályán is debütál a 2018/2019-es pontvadászatban a férfi röplabdacsapat. Szombaton 15 órától a Dunaferr SE lesz a DEAC ellenfele a DESOK-ban. Vasárnap a lányoké a pálya, Kuszkó Zsolt együttese 15 órától a Szegedet fogadja szintén a DESOK-ban.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-12 11:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Murakami Manabu mesterrel edzettek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-10 20:00:00

Responsive image
Jó helyre került a futónap adománya

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-05-15 13:45:00

Responsive image
Bérletvásárlás indul!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-08-31 21:24:00