Az edző dicsérte csapatát a vereség után is

2017-10-17 10:45:35

A női futsal NB2-ben az eddig egyetlen 3/3-as, vagy mindhárom találkozóját megnyerő Szent Mihály ellen idegenben vitézkedtek a DEAC-os hölgyek. Győzelemre is állt csapatunk a második félidőben, de a vége nem a legjobban sikerült, így kikaptunk. Ám ez korántsem az a fiaskó volt, amely miatt szégyenkezni kellene.

Trénerünk bőven beszélt a hétvégi szegedi összecsapásról.

DARÁNYI ANTAL:
- A hétvégén nem a legjobb előjelekkel utaztunk Szegedre, hiszen több játékosom sem tudott a rendelkezésemre állni betegség, sérülés miatt. Ehhez képest azt mondom, hogy az idényben talán most volt a leginkább egymásért hajtó és olyan futsalt játszó a társaság, amit elvárnék mindig. Azt is mondtam a lányoknak a végén, hogy na, végre, most legalább nem hagytunk ki annyi ziccert, ebben előreléptünk.

- Aztán megnézve a videót módosítok, mert még mindig elpuskáztunk jó párat, de azért jelentősen javult a helyzetkihasználásunk. A meccs elején ránk ijesztett a Szent Mihály - amely gárda egyébként nemcsak atletikus, és sokat futó, de egyénileg is egészen ügyes játékosokból áll. Ha az első percekben 4-0 oda, egy szavunk sem lehet... Ám amikor magunkra találtunk, s kiegyenlítettünk, tökéletesen partiban voltunk a hazaiakkal.

- Sőt, bár a második félidőt ismét nem kezdtük jól, de összeszedve magunkat fordítottunk! 6-5-nél pedig (megszámoltam a videó alapján) féltucat egyértelmű gólszerzési lehetőségünk, ziccerünk volt az előny növeléséhez, ám ezek mind kimaradtak. Úgy érzem ez is kicsit elvette a kedvét a lányoknak, amit aztán kihasználtak a szegediek.

- Megjegyzem, bár Fekete Gabi, aki mezőnyemberként állt be a kapunkba, remekül avatkozott közbe sokszor. sőt, ziccereket is védett, ám egészében véve (és még egyszer mondom őt abszolút nem hibáztatva) azért látszik, hogy nincs igazi kapusunk. Katona Barbi még sérült, és bár múltkor Tóth Zsuzsi, most meg Gabika is kitett magáért a kapuban, ez nem ugyanaz.

- Emellett továbbra is hiba olykor a játékunkban, hogy a lányok elfelejtenek gyors iramfutásokat kivitelezni. Az ellenfeleknél már alap, hogy sprintben közlekednek a pályán. És ez sokszor elég is.

- Ám továbbmegyek, az is tetten érhető volt a szegedi találkozón, hogy - és ez is sokszor meccseket dönthet el - mi gyakorlatilag sose rúgunk mázlis vagy potyagólokat, a vetélytársak ellenben nem ritkán. Nem erre építek, de amikor a félresikerült lövések a mi kapunkba befele, az övékéből meg kifele pattannak, az is tényező ezen a szinten, meg ilyen nehézségek közepette (most 4 játékos sem tudott elutazni Szegedre - a szerk.).

- Mindent egybevéve megdicsértem a csapatot a Szent Mihály elleni meccs után, mert ez már valami volt. Azt tapasztaltam, ha hibáztunk is, nem korholták egymást a lányok, ami alapvető egy csapatsportban. Ellenfelünknek talán 1 találata volt, amit nagyon szépen kijátszott, a többi (pedig 11-7 lett a vége - a szerk.) szinte mind vagy hibánk után vagy számukra nagyon szerencsésen esett.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-10-17 10:45:35

további cikkek a témában