A kapufa most nem velünk volt

Frissítés: 2019-03-22 07:31:13

A hétközi hazai meccsen a DEAC futsalos lányai bár számtalan kapufát lőttek (a 4 góljuk mellett), de nem bírtak a vendég Rubeolával, így pontosztozkodás lett a vége. Igaz, már biztos csoportelsőként ez annyira nem kell fájjon senkinek. Jöhet az utolsó meccs 31-én, majd a keresztjáték a nyugati alakulatokkal!

Női futal NB2 keleti csoport
2019. márc. 21. Debrecen, DESOK

DEAC - Rubeola FC Csömör 4-4 (2-2)
STAT ITT 

ÜVEGES KATA:
- Helyzeteink kihasználatlansága miatt nem tudtuk győzelemmel lehozni a mai napot. Jó volt a Csömör, végre teljes kerettel játszottak, mi meg kicsit álmosan érkeztünk ebbe a meccsbe. Mentális és koncentrációs problémáink voltak. Úgy érzem mintha egy kicsit leültünk volna, és elfelejtettük volna azt játszani, amit tudunk. Sajnos ez benne van a sportban. De inkább egy pofon most, mint majd a rájátszásban! Nem törünk le egy döntetlentől. Továbbra is a rájátszásban való jó teljesítmény lesz a cél.

Még egy meccse van hátra az alapszakaszból a mieinknek, de már annak tudatában játszik egy ideje, hogy tuti első keleten. Nem volt másként a csütörtöki hazai derbin sem, ahol a vendég Rubeola borsot tört az orrunk alá. Na, nem nagyon csípőset, de azért érezhetőt. A második forduló óta nem történt meg, hogy bárki a DEAC-tól pontot lopjon - egészen eddig.

A vendégek 0-1-nél, 1-2-nél és 2-3-nál is vezettek, míg a DEAC két Horváth Viki találattal, majd Üveges Kata egyéni alakítása után egy szép lövésből szerzett góljával egyenlített folyamatosan. Helyzeteink voltak ekkor is, de nem mentek be.

Aztán rá egy percre Fekete Gabi is eredményes tudott lenni, amivel megfordult a koreográfia. Az utolsó percekben már a Csömör szaladt az eredmény után, de közben a Debreceni Egyetem lánykái körbelövöldözték a vendégkaput, minden oldalról megrezegtetve a lécet, többször is. Vagyis érett a mieink újabb találata  (sőt, nemcsak egy volt benne ebben az időszakban), de ehelyett a látogatók egalizáltak egy számunkra peches szituáció végén.

Ezt követően is visszavehették volna a csajok a vezetést, hiszen sok helyzetünk volt, de semmi sem akart befelé kanyarodni ekkor már. Néha hihetetlen volt már, hogy akár Tóth Nóri, akár Üveg, akár Horváth Viki lőtt jó helyzetben, s már-már bent láttuk a labdát, végül csattant a vas.

Gond egy szál se, hiszen egy agilisan küzdő, jól futsalozó rivális ellen maradt el a győzelem, s lett döntetlen, de a végjáték szempontjából ez már nem számít. Bízunk benne, hogy a nyugati csoport élcsapataival való találkozáskor jobban sülnek el a lábak!

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Horváth Petra a második félidőben bokasérülést szenvedett, de a találkozó végén saját lábán bicegett az öltözőbe, így reméljük, hogy múló problémáról lesz szó! Gyors gyógyulást, Petra!

A DEAC az élről várhatja majd ezt a későbbi keresztjátékot, igaz, még egy találkozót idegenben le kell tudnia addig itt keleten.

Az utolsó körben Berettyóújfaluba utazik a DEAC, március 31-én (17.30).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-03-22 07:24:55

további cikkek a témában
Responsive image
Sose játsszunk rosszabbul, mint az év első meccsén

Koppányi Szabolcs * 2019-01-04 23:34:53

Responsive image
PÉNTEKEN a Fradi ellen mindenki, aki hadra fogható!

Koppányi Szabolcs * 2018-04-26 11:33:20

Responsive image
Buzánszky Kupa: a DEAC Csajok magabiztosan kezdtek

Koppányi Szabolcs * 2018-04-05 23:35:57