Bravó - egy vesztes meccs után!

Frissítés: 2019-05-18 21:09:17

Ha nyer a DEAC a pénteki meccsen a Dunaferr ellen, megnyílt volna a lehetőség a srácok előtt, hogy a futsal NB1 bronzérméért is akár harcba szálljanak. Közel járt ehhez a fekete-fehér armada, ám a hajrában szerzett találattal az esélyesebb vendégek kicsikarták a győzelmet. Így is nagyot játszottak a mieink, és mostantól cél a csoport 3. helye, s vele az 5. helyért zajló párharc elérése.

Férfi futsal NB1 "A" csoport, 9. forduló
2019. május 17. Debrecen, DESOK

DEAC - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-2 (1-1)
STAT

ELEK GERGŐ:
- Az eredményen és a helyzetkihasználáson kívül mindennel elégedett vagyok! A mérkőzés egészét tekintve több helyzetünk volt ellenfelünknél, önfeláldozó kapusteljesítményük miatt szereztünk csak egy gólt. Öröm volt látni, ahogy a 19 éves játékosunk felveszi a versenyt és párharcokat nyer a sokszoros válogatott játékosokkal szemben! Az egyik szemem sír, mert kikaptunk, de a másik szemem nevet, a lelkemmel együtt boldog, mert olyan teljesítményt nyújtottunk, ami nagyon szép jövőt sejtet nekünk!

A DEAC-nál előzetesen az "A" csoport 3. helyét kalibrálhattuk be, ami reálisan elérhető, vagyis a Berettyó és a Dunaferr mögötti pozíciót - s ez akkor a másik csoport harmadikjával az NB1 5. helyéért zajló párharcot jelentené majd, ahogy tavaly is. Ám nyilvánvalóan akit csak tudunk szeretnénk legyőzni, ráadásul a 3. helyet sem adják könnyen - sőt... Emellett a Szigetszentmiklós és a Rubeola is komoly együttes, vagyis ütős "kis" csoport jött itt össze.

Ugyanakkor nagyon kijárna már a mieinknek, hogy a dunaújvárosiakat legyűrjék, hiszen volt amikor már nagyon közel álltunk ahhoz, hogy a válogatottakkal, rutinos játékosokkal teli riválist elkapjuk. Ahogy ezúttal is.

A vendégek nem udvariaskodtak sokat, a harmadik percben megszerezték a vezetést (0-1), ám a DEAC egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, sőt...Helyzeteink voltak, a kontráink is szépen jártak lábról lábra, hátul pedig jól zártunk a legtöbbször, és mindenki kapart a srácok közül. Szentes-Bíró Tamás is, akinek a korábbi sérülése szerencsére sokkal kevésbé volt vészes, mint először hittük, így Elek Gergő edző rendelkezésére állt. (Ő egyébként a meccs után elmondta, még érzi a lábát, nem tökéletes, de bírta a terhelést.)

Aztán a szünet előtt sikerült végül egyenlíteni is, már érett a gólunk - akkor Vékei Nándor talált be (1-1).

Később is remek meccs zajlott a DESOK-ban, számunkra sajnos azonban a vendégkapus nagy napot fogott ki - meg a kapuját eltaláló labdákat.

A hajrában aztán újra a látogatók léptek el az egál állásról (1-2), amire sajnos, bármit próbáltunk, nem érkezett hazai válasz. Pedig akadt lehetősége a mieinknek, ám nem volt szerencsénk a kapu előtt.

Mondják, hogy így ki lehet kapni, ami igaz is, de ha ehhez 3 pont is társul majd egy ilyen erős alakulat ellen (mint például amikor a Berettyótól csentünk pontot), akkor még nagyobb lesz örömünk. Most a játék és az, ahogyan felvették a srácok a harcot a többre taksált ellenféllel, mindenképpen dicséretet érdemel.

A 10., záró fordulóban (május 27. 18.15) a DEAC a Rubeola vendége lesz. Ha nyernek a fiúk, akkor a csoport 3. helye meg lesz. Ám ehhez a csömörieknek is lesz egy-két szava, bizonyosan. Szóval nagy derbi várható!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-05-18 20:52:16

további cikkek a témában