Lépéskényszerben a lányok hétfőn

2019-05-20 05:17:34

A DEAC női futsalosai annak tudatában játszanak hétfőn (május 20.) este (18.30) Esztergomban a PAFC ellen az NB2 felső házában, hogy a riválisok győztek a hétvégén. Elvileg a mieink az esélyesek ezen a derbin, s meg kell tanulni elviselni ezt a lelki terhet, mondja játékosedzőnk, Üveges Kata.

1. A PAFC-hoz mentek hétfőn. A Szolnok és a Fradi lejátszotta a maga meccsét már (fölényesen nyertek), vagyis most mi lépünk majd pályára az ő eredményeik tudatában. Hogy áll a keretünk az idegenbeli derbi előtt?

2. Nyerni szeretnénk, gondolom, hétfőn, ez nem kérdés. Ám a folyamatos eredménykényszer esetleg görcsösséget szülhet. Mit üzensz a csajoknak, hogy ne stresszeljenek, csak játsszanak?

ÜVEGES KATA:

- A vesztett pontokat tekintve a Szolnok 3 ponttal mögöttünk van (egyébként most egálban velünk, de ők egyelőre még eggyel többször léptek pályára - a szerk.), így csak akkor veszélyeztetnek bennünket, ha valamelyik fordulóban pontot veszítünk, máskülönben nincs jelentősége. A Fradinál viszont már számítani fog az egymás közti gólkülönbség. Elnézve az eddigi találkozókat, a Fradi idegenbeli csömöri meccse sokkal szorosabb volt, mint nekünk akkor a PAFC elleni, így egy jó, és sok gólos játékkal megtudnánk tartani az 1. helyünket a tabellán. (Megjegyzés: azóta a Fradi a saját csarnokában tegnap nagyon elverte a Rubeolát - a szerk.)

- A Horváth lányok egész hétvégén országos futsal diákolimpián voltak Szekszárdon (emiatt is lett hétkönapra rakva a találkozó), így valószínűleg náluk fáradtságra számíthatunk, viszont a keret többi tagja hiánytalanul részt tud venni, éppen ezért bízom egy magabiztos győzelemben.

- Mindenkin látszik egy kicsit az aggodalom, az előttünk álló kínálkozó lehetőség miatt, amivel a hétköznapokban ritkán találkozik az ember, de muszáj edződniük nekik is mentálisan, hiszen ha feljutásra kerül a sor, ott majd heti szinten számolniuk kell ezzel az érzéssel! Játékosaim elszántak, és mindent megtesznek azért, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, egyáltalán nincs hozzáállási probléma náluk. Itt majd az aktuális forma (mind fizikai, mind szellemi értelemben) fog dönteni a csapatok között.

Jelenleg a Fradi 21. pontos, a Szolnok és a DEAC egyaránt 18 pontos. Ám a két közvetlen riválisunk már lejátszotta a maga meccsét, míg mi most lépünk pályára. A Fradi nagyon kitömte a Rubeolát - nem várt módon, tegyük hozzá -, így a gólkülönbségük sokat javult. Akárcsak a Szolnoké. Magyarán a DEAC-nak nemcsak nyernie kellene ma, de ha lehet minél nagyobb különbséggel. Igaz, legelőször is a sikernek kell meglennie, minden más csak ezután számít. Egyébként is, vélhetően az utolsó fordulóban a Fradi otthonában lévő mérkőzésünk lehet akár a mindent eldöntő találkozó majd: vagyis ha addig a papírformát hozza mindenki, aki ott nyer, az lesz az NB2-es bajnok. (Mondjuk addig lesz egy Szolnok - FTC derbi is - az is érdekesen alakulhat esetleg.)

Mindent bele, csajok ma!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (a hazai DEAC - PAFC meccsen készült)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-05-20 05:17:34

további cikkek a témában
Responsive image
Nem jött össze a bravúr

Koppányi Szabolcs * 2019-09-14 12:22:00

Responsive image
Győzelemmel nyitottuk a szezont

Koppányi Szabolcs * 2019-09-09 08:22:00

Responsive image
Két futsalmeccs ma egymás után a DESOKBAN!

Koppányi Szabolcs * 2018-10-01 10:58:34