Senki és semmi nem állhatott a mieink sikere útjába

Frissítés: 2019-05-22 15:43:17

Fekete Gabi 4 gólt rúgott, a csapat pedig 9-et. Igaz, a hazaiak még 2-0-ra mentek az 5. percben, de amint túltették lányaink magukat az odautazás viszontagságain, fejben összekapták magukat, már a mi meccsünk volt.

Női futsal NB2 felső ház 6. forduló
2019. május 20. Esztergom

PAFC - DEAC 3-9 (2-5)
STAT

ÜVEGES KATA:
- Izgalmasan indultak a meccs előtti előkészületek, ugyanis ékszíj-szakadás miatt a játékosainkat szállító buszunk lerobbant Hatvan közelében... A hirtelen felvetődő nehézségek ellenére amilyen gyorsan csak lehetett orvosoltuk a problémát, így még ha nagy rohanásban is, de el tudtuk kezdeni a mérkőzést.

- Sajnos kezdeti játékunkra ráüthettek ezek a problémák, amivel ellenfelünk szemfülesen vissza is élt, ennek következménye az volt, hogy sikerült gyorsan 2 gólt szerezniük ellenünk. Ennél a pontnál már mindenki érezte, hogy sürgősen át kell állnunk fejben egy agresszívabb és pontosabb játékra. Így is tettek a lányok. Az első félidő hátralévő részében sikerült 5 gólt szereznünk, mellyel 5:2-es állással fordulhattunk a 2. félidőre.

- Sajnos ismét megtaláltak minket egy góllal, de szerencsére ez nem törte meg a sikersorozatunkat, további 4 találattal járultunk hozzá a magabiztos győzelemhez. Helyzeteink sokasága nem tudott érvényesülni, bármennyire is szerettünk volna nagyobb gólkülönbséggel zárni, viszont összességében ez is nagyon jó eredménynek számít, figyelembe véve a körülményeinket (sérültjeink számát, az utazási akadályokat, a regenerálódás hiányát a Horváth testvéreknél, a 3 napos országos diákolimpia miatt).

- Megpróbálunk most sokat pihenni, kikezeltetni magunkat, majd megújult erővel készülni az ELTE elleni találkozóra, mert célunk eléréséhez csakis a győzelem lesz elfogadott! Ráadásul a gólkülönbség is befolyásolhatja a végleges tabella állását.

A MECCS

Kellett a győzelem Esztergomban hétfőn, hiszen a Fradi és a Szolnok is nagyon nyert a 6. fordulóban. A női futsal NB2 felső házából már csak 2 kör van hátra, és 3 gárda még ott liheg egymás nyakában, így minden pont, sőt, minden gól rengeteget számít.

A hazaiak elléptek tőlünk az elején (2-0), majd Urai Bianka fújt riadót a 8. percben (2-1), kicsit később pedig Fekete Gabriella egyenlítette ki a hazaiak előnyét (2-2).

A vezetés is átvettük, sőt, növeltük a szünetig (Urai, Horváth Viki és Üveges Kata góljaival immár 5-2 állt a táblán 20 perc után).

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban (3-5), de itt is csak átmeneti volt az "ijedtségünk", hiszen Üveg, majd háromszor Fekete is betalált (3-9).

Az eredmény és az, hogy volt tartása csapatunknak biztató a véghajrá előtt.

Mindent bele, csajok ezután is!Következik a DEAC - ELTE meccs május 26-án 17.00 ótától a DESOK-ban. Akkor már tudni fogjuk, hogy mit játszott egymással ma, szerdán a Szolnok és a Fradi! Ha utóbbi győz idegenben, akkor kétszereplőssé válik az NB2-es aranyért zajló versenyfutás. Ha a Szolnok pontot vagy főleg, ha pontokat csen, egyfelől még versenyben maradhat a feljutásért, másfelől a mi malmunkra hajtja a vizet az FTC-vel szemben. Meglátjuk.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív) 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-05-22 15:39:15

további cikkek a témában
Responsive image
Páros edzőmérkőzés a Ferencvárossal

Koppányi Szabolcs * 2017-09-05 23:15:25

Responsive image
Az első 3 pont zsebben

Koppányi Szabolcs * 2018-09-15 20:34:02

Responsive image
Hétfőn Dunaújvárosban bravúr kell a pontszerzéshez

Koppányi Szabolcs * 2019-03-17 23:38:59