NEM TUDTUK MEGLEPNI A HALIT

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a bajnokság egyik élcsapatának számító Haladást fogadták. A találkozón a szombathelyiek szerezték meg a három pontot 5-0-s győzelmüknek köszönhetően. A DEAC 9 fordulót követően az ötödik helyen áll a táblázaton.

15 perces késéssel kezdődött a DEAC-Haladás mérkőzés. Sajnos az első gólra nem kellett ennyit várni, hiszen Luis García Martínez már a második percben Faragó Ádám kapujába bombázott. Szabó Lajos egyenlíthetett volna, de célt tévesztett. Az első félidő közepén ismét megvillant a Hali légiósa, így 0-2-re módosult az eredmény. Faragó a gólok ellenére többször is nagy védést mutatott be, így a szünetig nem nőtt a különbség a két csapat között.

A második játékrész elején előbb Szabó dolgoztatta meg a vendégek hálóőrét, majd Nyeste egy kipattanót vágott fölé. A 34. minutumban Horváth Péter is beköszönt, vagyis karnyújtásnyira került a Hali a győzelemtől. A végjátékban elővettük az öt a négy elleni játékot, de nem jött össze a szépítés. Dróth a saját térfeléről vette be az üresen tátongó kapunkat, majd a honi futsal zsenije beállította a végeredményt.

“Nem ez a fiaskó a fájó, hanem az előző héten elszenvedett két vereség. Felvettük a kesztyűt egy bajnokesélyes csapattal szemben. Amennyiben berúgjuk a helyzeteinket, szorosabban is alakulhatott volna a mérkőzés. A folytatásban arra kell figyelnünk, hogy a lehetőségeinkkel jobban sáfárkodjunk” – nyilatkozta Szentes-Bíró Tamás.

A DEAC zsinórban harmadik tétmeccsén maradt alul. Elek Gergő legénysége pénteken a Veszprémet fogadja.

Férfi Futsal NB I. 9. forduló
DEAC-Haladás VSE 0-5 (0-2)
gólszerző: Luis García Martínez (2., 10.), Horváth (34.), Dróth (37., 40.)