HATPONTOS MECCS A FRADI ELLEN

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Ferencvárost látják vendégül a DESOK-ban, az összecsapás péntek este 20:30-kor kezdődik. Együttesünk jelenleg az ötödik helyen áll a táblázaton, a zöld-fehérek a hatodik pozíciót birtokolják, a két gárda között csupán egy pont a differencia. Elek Gergő tanítványai október elején sokáig emlékezetes meccsen győzték le a fővárosiakat 6-5-re.

Jól sikerült a DEAC évzárója, csapatunk december 20-án a Rubeola otthonában diadalmaskodott. Kellett már a sikerélmény a fiúknak, hiszen ezzel egy hat mérkőzésből álló nyeretlenségi széria végére tudtak pontot tenni. Bízunk benne, hogy a 15. fordulóban is sikerül Szentes-Bíró Tamáséknak a három pontot bezsebelniük, ehhez a Ferencvárost kellene két vállra fektetni. Mindkét csapatnak reális esélye van arra, hogy a felsőházba kerüljön, így a DESOK-ba kilátogató drukkerek minden bizonnyal nagy csatát láthatnak majd.

“A Fradinál kimondott cél az első ötbe kerülés. A zöld-fehérek a nyáron komoly erősítéseket hajtottak végre, egyénileg képzett futsalosok alkotják ellenfelünk keretét. Mi a bennmaradásról beszélgettünk a szezon előtt, így óriási bravúr lenne, ha a felsőházban folytathatnánk. Az edzéseken nem éreztem a csapaton feszültséget, felesleges is lenne, ha idegeskednénk, ugyanis nem nyomja teher a vállunkat” – nyitotta a beszélgetést Szentes-Bíró, aki kitért a két alakulat őszi találkozóra is. “Talán az FTC legyőzését nevezném az év eddigi legjobb meccsének. Nem is a játékunk volt kiemelkedő, hanem a küzdeni tudásunk. A szünetben három góllal vezetett ellenfelünk, de ez sem szegte a kedvünket” – mutatott rá a csapatkapitány.

A fővárosi klubnál néhány hete edzőt cseréltek. Roni Ribeirótól Madarász János vette át a stafétát. Madarász játékosként hatszor nyerte meg a magyar, egyszer pedig a román bajnokságot, a válogatott szerelését pedig 128 alkalommal ölthette magára.

“Egy csapat életében mindig jelentős esemény az edzőváltás, hiszen a játékosok szeretnének bizonyítani az új trénernek. A Fradi is profitált a cseréből, hiszen Madarász János érkezése után a szebbik arcát mutatja az alakulat, például a Dunaújváros otthonában bravúros győzelmet arattak a zöld-fehérek” – mondta Szentes-Bíró Tamás.

Férfi futsal NB I. 15. forduló
DEAC-FTC-Fisher Klíma
2020. 01. 10. (péntek) 20:30, DESOK