Utánpótlás dömping volt hétvégén Debrecenben!

2017-12-04 14:16:18
S még lesz is... ma pl. egy NB3-as derbi Nyíregyházán.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el!
 
A DEAC férfi/fiú futsalosai közül az országos bajnokságban érdekelt U20 és U17 is a Fradival csapott össze szombaton (ezekről képek Papp Attilától), valamint az U17-esek és az U19-esek is játszottak, akik a Hajdú-Bihar megyei bajnokságban szerepelnek (ők kétszer, illetve háromszor is futsaloztak, a fekete mezes csapatképek őket ábrázolják - by Zsuponyó Levente).

JÖN! Ma pedig (dec. 4. hétfő, 20.00, Nyíregyháza) az NB3-ban szereplő DEAC játszik, idegenben, ahol a jelenleg 6. Futsal Nyíregyházi SC fogadja a DEAC pillanatnyilag 9. helyezett együttesét (szoros a mezőny a 13 csapatos bajnokságban, a mieink 2 sikerre vannak a dobogótól - igaz, lefele is nyitott az út...).
 

A HÉTVÉGÉRŐL

Változó eredményeket értek el srácaink. Ám a koncepció továbbra is az: minél nagyobb meccsterheléses alapot kapjanak a fiatalok, hiszen így van esély arra, hogy akár az NB1es nagycsapatnak, akár a Debreceni Egyetemnek a különféle országos egyetemi versenyeire jól felkészített futsalosokat adjon a DEAC UP.

Érdekesség (erről bővebben egy másik anyagban lesz szó) hétvégén az egyetemek közötti interregionális bajnokságban az erős ellenfelek ellen pallérozódó, illetve a futsal Nb3-ban és az UP kiírásokban vitézkedő srácok gyakorlatilag lemosták riválisaikat - igazolva a teher alatt nő a pálma tételt.
 
Faragó Ádám az U17-et edzi, míg Zsuponyó Levente az U20-at. Az U17-es és U19-es megyés meccseinken Ádám és Levente is ott voltak felváltva. A trénerek elmondták véleményüket is utána.
 

 
December 2-i EREDMÉNYEK
 
U20 (országos)
 
DEAC - 1988 Déli-FTC Futsal 2-6
ZSUPONYÓ LEVENTE:
- A Fradi ellen egyenlő erők küzdelme zajlott. Elsősorban nem ellenfelünk dolgozott ki helyzeteket magának, hanem mi ajándékoztunk oda nekik lehetőségeket. Az történt, hogy az egyébként kiváló FTC a mi hibáinkat jobban használta ki, mint mi az övéit. Vannak ilyen meccsek, annak idején az Aramis ellen nekünk jöttek be jobban az ilyen helyzetek, most a riválisnak. A büntetők, amelyeket ellenünk ítéltek, fújhatók voltak. Ezzel el is dőlt azonban a derbi. Hátrányunk tudatában a végén feltoltuk védekezésünket, s hibára akartuk kényszeríteni a Fradit, de jó kontrákat vezettek.

U17 (országos)
 
DEAC - 1988 Déli-FTC Futsal 1-6
FARAGÓ ÁDÁM:
- A mérkőzés előtt azt kértem a srácoktól, hogy fegyelmezetten és határozottan játsszanak. ezt, úgy érzem, hogy 38 percig meg is valósítottak. A Fradi jó erőkből áll, nagyobb tapasztalattal rendelkeznek játékosai. Ennek ellenére srácaink kiválóan helytálltak. A védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni a Fradi. A vesztünket persze megint csak az egyéni hibák és a koncentráció hiánya okozta... Ezt, remélem, a sok-sok lejátszott futsalmeccs után már kihúzhatunk a hibák sorából! A félidőben 0-2-vel fordultunk, de megvoltak a helyzeteink (kapufa és 2 ziccer). Nem sikerült betalálni azonban. A második félidőt a 18. percig 1-1-gyel hoztuk le (ha csak ezt a félidőt nézzük - a szerk.), ami fantasztikus volt! A srácok azonban fejben elfáradtak a végére, és 2 buta góllal ismét sikerült elcsúfítani az eredményt. Mindent összevéve elégedett voltam a csapat hozzáállásával, teljesítményével. megyünk, dolgozunk tovább az első siker megszerzéséért az NB1 U17-ben!
 
 
December 3-i EREDMÉNYEK
 
Megyei U19
 
DEAC - Le Petit DSC (3-3)
 
Bocskai SE Vámospércs - DEAC 7-5
ZSUPONYÓ LEVENTE (egyben):
- - Az U19-ben akik szombaton kevesebbet játszottak az U20-ban, főleg belőlük állt a keretünk a megyés bajnokikon. Volt 2002-es születésű játékosunk is a pályán. Az első két meccsen azonban mélyen tudása alatt játszott csapatunk. S még így is egy 3-3-as iksz és egy szűk vereség lett belőle... A harmadik mérkőzésre összeszedték magukat a srácok, akiket akkor már Faragó Ádám vezetett - ezzel is próbálva felrázni őket. Sikerült.

DEAC - Hajdúböszörményi TE B 8-3
FARAGÓ ÁDÁM:
- Úgy mentünk ki a pályára, hogy be kell bizonyítani azt, hogy aki NB1 U20-ban, illetve az NB3-as felnőtt bajnokságban állandó résztvevő, azzal szemben igenis elvárás, hogy a futsalban gyengébb erőt képviselő megyei együttesek elleni győzelmeket behúzza. ebben a szellemben mentek fel a parkettre a srácok, én pedig egész pályás letámadást kértem tőlük, amire nem sokat tudott reagálni az ellenfél. Nyugodtan építkeztünk támadásban, és kiválóan használtuk ki helyzeteinket. Az egész meccsen koncentráltak a srácok, és a különbség növekedésével sem adtak alább teljesítményükből - ezt is külön kértem egyébként. Bebizonyították, hogy miért is léphetnek pályára a magasabb szintű bajnokságokban minden héten.
 
Megyei U17
 
Balmazújvárosi FC A - DEAC 12-3
FARAGÓ ÁDÁM:
- A szombati Fradi elleni meccs talán sokat vett ki a srácokból, ez akkor sem lehet mentség a mutatott játékra. A hozzáállás és az akarat szinte 0 volt (tisztelet a kivételnek). Egész egyszerűen elfelejtettünk küzdeni és futsalozni 40 percig! A Balmazújváros egy fizikálisan sokkal erősebb gárda volt, ám az eredmény csakis a mi hozzáállásunk miatt lett ennyire csúf.
 
DEAC - Flamingó KLC 6-1
FARAGÓ ÁDÁM:
- Kértem a fiúktól, hogy ezt az első mérkőzést KÖTELEZŐ kijavítani és bebizonyítani önmaguknak, hogy ennél sokkal, sokkal többet tudnak! A srácok kitették szívüket a pályára és konkrétan egykapuztak, aminek nagyon örülök, mert kellett már ez a pozitív élmény is!! Kiválóan játszott mindenki az olykor egészen durva (2 piros) ellenfél ellen. Folytatjuk tovább az utunkat!
 
 


Szöveg: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila
 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-12-04 14:16:18

további cikkek a témában