A lassú talaj mellett fejlődő csapatunkban is bízhatunk

2018-03-21 16:32:09

Pénteken itthon kezd a Fradival a DEAC férfi futsalcsapata az NB1 rájátszásában. Elek Gergő edző szerint változás már nem lesz a keretben nyárig, annak a garnitúrának kell kivívnia az élvonalban maradást, amelyik most a rendelkezésére áll. Szerintünk alkalmas erre a nemes feladatra a csapat. Hogy valójában is így lesz-e? Az elkövetkező 8 mérkőzésen, majd a keresztbejátszás során kiderül!

1. Mindkét csoportban van top gárda és erős középcsapat is. Mégis, lehet különbséget tenni a két ötösfogat között?

ELEK GERGŐ:
- A mi csoportunkban kevésbé árnyalt a kép. Van a nagyágyú és a többiek. Nem gondolom, hogy itt bárki megfoghatná a Mezeit, viszont a többi meccsen bármi történhet. Odaát a Hali emelkedik ki, viszont ők hajlamosak hektikusan játszani, pláne idegenben. A Győr nem tudhatjuk, hogy meddig és hogyan áll ki, érdekes lesz a Bőny megerősített kerete, miként muzsikál.

2. Leendő ellenfeleink közül mindegyikkel játszottunk már jó meccseket ebben a bajnokságban. Olykor nyertünk is. Ám ez már a play off. Mit vársz az elkövetkező 8 meccstől?

ELEK GERGŐ:
- Itt már nem a játék és a fejlődés számít, hanem a pontok! Ha 1 kapuralövéssel nyerünk 1-0-ra az sem érdekel. Főleg az itthoni pontszerzésekben bízok, mert senki nincs hozzászokva, ehhez a lassú talajhoz. Mint már említettem a Haladás elleni meccsen mutatott játékra lehet építeni, és akkor bárki ellen lehet esélyünk!

Nagyításért katt a képre!3. Jól érzem nemcsak az utolsó párharcra készülünk? Vagyis ha utolsók lennénk, akkor a másik csoport a utolsójával a közvetlen kiesés elkerüléséért csatáznánk.

ELEK GERGŐ:
- Egyáltalán nem arra készülünk! Én Újvárosból is el akarom hozni a 3 pontot!

4. Mit szólsz a menetrendhez és a rajthoz?

ELEK GERGŐ:
- A rajt jó. Itthon a közvetlen riválissal, jó formában. A többi meccs ütemével is elégedett vagyok.

5. Esetleg lesz változás a keretben még?

ELEK GERGŐ:
- Már nem igazán lehet beépíteni senkit. Akik nem kívánják a CSAPATTAL együtt kiharcolni a további NB1-es tagságot, távoztak. Így maradunk nyárig!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-21 16:32:09

további cikkek a témában