Győztes rajt a rájátszásban

2018-03-24 13:29:50

A DEAC férfi futsalosai az NB1-es play off első köre után rögtön helyeket ugrottak előre, hiszen legyűrték közvetlen riválisukat, a Fradit, ezzel őket és a Nyírgyulajt, valamint a Dunaferrt is megelőzték - igaz, utóbbi gárda nem játszott ebben a körben. A pénteki debreceni meccs látványos, pazar megmozdulásokkal tarkított nagyon élvezetes összecsapás volt, kiváló egyéni teljesítményekkel mindkét oldalon. Csapatként azonban mi voltunk a jobbak.

DEAC - FTC Futsal Fisher Klíma 4-2 (3-1)
STAT: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16816/1/1338822.html

ELEK GERGŐ:
- Sikerült megismételni a múlt heti teljesítményt. Jól jöttünk ki a mérkőzés fordulópontjaiból A kiállítást és a második félidőben egy komolyabb holtpontot, amikor a hátsónkat súrolta a háló, átvészeltük, ez nagy mentális erőre vall. Ilyen hozzáállással és akarattal kell tovább mennünk!

Aktuális tabella a képre kattintva

A DEAC és a Ferencváros ebben az idényben háromszor játszott már egymással, s mindegyik meccs más volt. Ez is szép a futsalban...

Az alapszakaszban idegenben 1-0-ra vertük őket, úgy, hogy hatalmasat védekeztünk, ők nem tudtak ezzel mit kezdeni, majd a legvégén betaláltunk... Itthon aztán visszanyalt a fagyi, hiszen nem játszottunk igazán jól, ráadásul jobban kijött a lépés a vendégeknek akkor, és 3-0-val térhetett haza a Fradi akkor. A rájátszás első meccsén aztán egy harmadik koreográfia zajlott, hiszen a két taktikusabb meccs után igazi támadó futsalt láthatott a szép számú közönség, amely során rengeteg helyzet alakult ki a kapuk előtt, és bár a Fradi kapusa is jól teljesített olykor, nálunk Dobi Attila volt az, aki elképesztő bravúrokkal, valamint stabil védésekkel keserítette meg a rivális életét. A mieink uralták ezt a mai meccset, s bár izgalmakban nem volt hiány a lefújásig, úgy érezzük, hogy megérdemelt a DEAC győzelme, hiszen jobban akarták a mieink a sikert - kúsztak-másztak, emellett ötletesen támadtak sok esetben.

IN MEDIAS RES

A csapatok rögtön a közepébe csaptak... Távirati stílusban: a DEAC részéről Sándor futotta be a jobb szélt, bent Varga kapta a labdát, ami mögé ment kissé, de megszelídítette, aztán kimaradt a helyzet. Jó felütés! Rövidesen Dobi Attila one man show-ja is elkezdődött - aki sérülése után tért vissza a kapuba: hát, ennél jobban nehéz lett volna.

GÓL

Pallai Zsolt is kitett magért, először a Fradi helyzeténél aggódhattunk, de próbálkozásuk elsuhant a kapunk előtt keresztben, majd a kontrából Pallai iramodott meg. Ebből még nem lett semmi, de a következő támadásból igen. A nemrég csapatunkba visszatérő játékosunk egy pofás támadás végén a kapufánál várta a menetrend szerint érkező remek passzt, s bevágta (1-0).

A Fradi sem akart lemaradni, lövéseik azonban vagy elkerülték a kaput vagy Dobi védett. Puhatolózásnak nyoma sem volt, osztotta egymást a két csapat - a nézők ennek csak örülhettek.

Mindenesetre az szembetűnő volt, hogy a DEAC futsalosai ahogy tudták kisegítették egymást, amint valaki bajba került, máris ott termett valaki és ellehetetlenítették az FTC lehetőségeit. Ez tetszett a közönségnek is.

Aztán a főként védekezésével kitűnő - ezen a meccsen is nagyon sokat tett a csapatért - Kasuba Máté ezúttal úgy döntött, kapura lő: középről, elég jól helyezve, de a másik "portás" védett.

Amúgy a játékosok bemutatásánál öröm volt hallani, hogy a legfiatalabb, Györfi György kapta a legnagyobb tapsot - nyilván a haverok által, de akkor is... Róla később még lesz szó...

Egy ideig egyébként a Fradi vette át a meccs dirigálását, ám kimondott nagy helyzete nem volt sokáig. Gólja azonban egyszer csak igen...

GÓL

Milyen kevésen múlnak a dolgok! Ahelyett, hogy 2-0 lett volna, hamarosan 1-1 állt az eredményjelzőn és Tóth Attila kiállt. Egy remek ütemű támadásunk robbant a ferencvárosi kapu felé, de Kondás Kristóf csel közben rálépett a labdára, elesett. Vissza az egész, jön a Fradi! Gólhelyzetet alakítottak ki a kapunk előtt, kijátszották, majd Tóth Ati gyakorlatilag a labdával együtt becsúszkált a kapuba, menteni igyekezve. A labda a felsőtestére, meg tán a kezére is pattant, aztán megint... A bírók persze, hogy őt kiküldték, ám a gólt nem adták meg, jöhetett a büntető - abból már bement, s megadták természetesen (1-1).

GÓL

Kár volt érte, de rendezve a sorokat folytattuk - egy időkérés után. Eleinte mondjuk hátul volt több dolgunk, Dobi a meccs addigi legnagyobb védését mutatta be lábbal. Majd jött az újabb vezető gólunk! Varga Dániel középen faképnél hagyta védőjét, remekül ütemre kapta a passzt Kondástól, amit elegánsan löbbölt át a kimozduló kapus felett (2-1).

GÓL

Rögtön utána volt egy ígéretes lövése is Vargának, de az sajnos nem ment be. Nem úgy az ifjonc Györfinek! Így kell egy lepattanóra startolni, és bekalimpálni az ellenfél kapujába! Előtte kétszer is ügyesen, erőszakosan szerelt Gyuri, majd egy kavarodás végén hamar eszmélt és betalált (3-1)! Jött is a hurrá a lelátóról!

Ám a félidőnek még nem volt vége, két hatalmas Dobi védés előzte meg a szünetet, mindkettő reflexmozdulat volt! Majd növelhettük volna előnyünket, ám Esztergomi Ádám - a nyakán három fradistával annyit ért el végül, hogy oldalberúgást végezhessünk el jó helyről. Majd Szentes-Bíró Tamás remek centerezésére nem érkezett középen senki.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Nagy DEAC helyzetekkel indult. Az egyik végén Varga a visszatett labdát éppen csak nem tudta a kapuba juttatni, a Fradi kapusa azonban kisebb sérülést szenvedett az eset során (tudta folytatni).

Játszik a DEAC! Kiváló támadást vezettek a mieink. Kapusunk nevéhez méltó módon hozta játékba a labdát , aminek a végén lábról lábra járt a játékszer, de zúgó kapufáig jutottunk csak Varga és Esztergomi összjátéka révén.

Újabb szép játékkal kínáltuk meg ellenfelünket. 11 perc volt hátra a meccsből, amikor Pallai Zsolt a Szentes-Bírótól kapott labdával besurrant a kapu előterébe, ám picikét pontatlan volt a bepassza, így nem lett belőle gól. Ugyanakkor a Fradi kezdett türelmetlen lenni, ami labdaelrúgásban vagy egy-két figyelmetlenségben mutatkozott meg.

GÓL

Aztán mégis szépítettek a vendégek! Horváth Benedek igazából megérdemelte a gólpasszt, hiszen nagyon jól játszott addig is, ismerjük el. Ezúttal a bal oldalon ügyesen keverte meg védelmünket, majd remek labdával találta meg középen, üresen Andorkát (3-2).

Majdnem rögtön válaszoltunk erre. Szentes-Bíró ellenállhatatlanul tört előre a bal szélen, mindenkit lerrázva magáról. Esztergomihoz passzolt, aki gyakorlatilag üresre mozogta magát, ám ahelyett, hogy kapura lőtt volna, okosan, de talán feleslegesen visszatette Szentes-Bírónak a labdát, aki azonban nem ért oda. Jobb lett volna rásuhintani... A játék azonban szép volt.

A hajrához közeledve Dobi kapusunk újabb brutális hárításokat mutatott be, ám 8 perccel a vége előtt a bírók mintha kicsit elveszítették volna a fonalat. A ferencvárosi kamu eséseket megették csont nélkül, ám amikor a zöld-fehérek játékosa elég egyértelműen kezelt a büntetőn belül, simán továbbot intettek.

Majd egy kidobást egyből kapura fejelt Andorka, de Dobi ezt is a léc fölé tolta. Ám ezután végre ismét mi jöttünk, s mint kiderült, ezzel le is zártuk a mérkőzést.

GÓL

Vargát felrúgták a bal szélen, a szabadrúgást pedig legurították Kondásnak, aki okosan a lábak között, a kapust is becsapva lőtt laposan a hálóba (4-2).

Az utolsó 5 percet egyébként vészkapussal tolta végig a Fradi, de a lelkesen védekező DEAC-on már nem találtak több fogást, sőt, még rúghattunk volna gólt mi is.

Szép siker a play off nyitányán. Bravó, DEAC!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA IDE kattintva)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-24 13:29:50

további cikkek a témában