A mieink már páholyból nézhetik a többiek csatáit

2018-06-07 13:39:24

Ma kiderül ki huppan a másodosztályba

Az 5-8. hely már elkelt,az NB2-es feljutót is ismerjük...
...NB1-es bajnok, érmesek, illetve fix kieső még nincs

Férfi futsal NB1: a DEAC a bennmaradása mellett (után) már a 6. helyet is elérte a napokban. Ahogyan a Veszprém is az 5-iket. A 7. a Nyírgyulaj lett, a 8. az Aramis. Ám a többi NB1-es csapat még küzd. Izgalom a tetőfokon - mi viszont már szürcsölhetjük a málnaszörpünket, hiszen: küldetés (bőven) teljesítve.

ARANY

A bajnoki címért zajló (3 nyert meccsig tartó) pátharc egyelőre nem a sokak által sejtett koreográfia szerint zajlik, hiszen az alapszakaszt magasan nyerő Mezei Vill 0-2-es hátrányban áll a címvédő Győrrel szemben. Kezdte menetelését az ETO idegenben egy nullázással, majd otthon, bár rezgett a léc, de a Berettyó döntetlen után büntetőkkel kikapott ismét. Pénteken Berettyóújfaluban 18.00 órától a hazaiak a túlélésért küzdenek, a Győr pedig akár már ott bajnok lehet - söpréssel. Az lenne csak az igazi meglepetés - még ha tudjuk is, hogy a BL-ben a final fourig jutó ETO klasszisokból áll. Kis érdekesség: a két aranyvárományos majdnem csak légiós-gólokkal jelentkezett eddig a döntőben. Dávid lőtt egy akciógólt még az első derbin, illetve ugyanő egy büntetőt értékesített a szétlövés során. A többi (büntetőkkel együtt) 13 gólt a külföldiek szerezték itt is, ott is.

BRONZ

A bronzcsata sem dőlt még el. Itt 2 nyert meccsig tart a párharc (amúgy az összes helyosztón ez a helyzet, kivéve az aranyütközetet), és egyszerű a képlet, hiszen az elsőt nyerte otthon a Haladás, a másodikat Újvárosban a Dunaferr, vagyis aki győz pénteken 18.15-től Szombathelyen, annak nyakába akasztják a bronzérmet.

5. HELY

Az 5. hely ugye már eldőlt. Itt a Veszprém hazai környezetben a hajrában fordította a maga javára az első mérkőzést, majd a debreceni második derbin a meccs jó részében jobban játszó DEAC ellen halálos biztonsággal értékesítette helyzeteit, és ellépett a mieinktől. A hajrában találtuk meg a góllövő cipőnket, ám ekkorra eldőlt a csata. Mégis, két - összességében véve - jó meccsel búcsúzott a DEAC az NB1-es idénytől. Amelyben újoncként az 5. helyért játszhatott (végül 6. lett Elek Gergő együttese), s nem a kiesés ellen kell még most is harcolnia.

7. HELY

A kieséstől nem kell tartania a Nyírgyulajnak és az Aramisnak sem. Igaz, ők is befejezték a párharcot már. A nyírségiek otthon magabiztosan, idegenben pedig egy góllal nyertek, így övék a 7., míg a fővárosiaké a 8. hely.

KIESÉS ELLENI HARC

Akik viszont nagyon rizizhetnek, még gyötrik egymást. A Bőny az első derbin idegenben verte 1-0-ra a Fradit (hogy teljes legyen a dráma az utolsó pillanatokban szerzett találattal), de mire leülepedhetett volna az ijedtség a zöld-fehérekben, már vissza is vágtak a hazai meccsét Győrben játszó Bőnynek - ugyancsak idegenben, hosszabbítás után. Itt tehát jöhet a mindent eldöntő ütközet ma, csütörtökön, 20.30-tól, a Ferencváros pályaválasztása mellett. Aki veszít, kiesik az NB1-ből. A győztes pedig osztályozót vív még az NB2 másodikjával, amely a Rubeola FC Csömör lesz. A másodosztály bajnoka, a BME gárdája pedig már élvonalbelinek mondhatja magát.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: illusztráció


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-06-07 13:39:24

további cikkek a témában