Aggódjanak a veszprémiek: pontért utazunk hozzájuk

Frissítés: 2018-09-03 02:50:39

A férfi futsal NB1 első fordulójában a DEAC Veszprémben egy dobogóra esélyes gárda ellen kezdi meg szereplését hétfőn. Elek Gergő tréner azonban úgy véli, hogy több szempontból előre léptünk tavalyhoz képest, félnivalónk pedig nincs.

Pénteken a Berettyóújfalu már elsimázta (9-3-ra) a feljutó Szigetszentmiklóst, a többi mérkőzést azonban hétfőn (szept. 3.) rendezik az élvonalban. 

A DEAC-nak lesz 1-2 hiányzója, ám reméljük, hogy a srácok jó szájízzel térnek haza este. 

1. A bajnokság menete miatt nem az alapszakaszban dőlnek el a lényegi dolgok - ahogy legutóbb sem. Ezzel együtt sem lehet azonban Veszprémbe utazni egy zakóért, mondván, hogy nem baj, ez még nem számít annyira. Mit gondolsz, reálisan mi lehet a célunk a bajnoki nyitányon a megerősödött, minimum dobogóra várható bakonyiak pályáján hétfőn?

ELEK GERGŐ:
- Győzni megyünk Veszprémbe! Ők lesznek otthon, ők a rutinosabbak, ők edzenek többet, az ő céljuk a dobogó, úgyhogy az egy ponttal se lennék elégedetlen, de miért ne győznénk?

2. Hogy érzed, a felkészülés során mennyire sikerült elvégeztetni a srácokkal az eltervezett feladatokat?

ELEK GERGŐ:
- Pontosan ott tartunk, ahol kell! Nem vagyunk csúcsformában, de nem is kell! Ám sokkal előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor! Nagyon jó az alap, ahonnan indulunk, sokat taktikáztunk, szeretném, hogy kijöjjön!

3. Van változás az előző idényhez képest a keretünkben. Ha mindenki talpon van, milyen lehet ez a DEAC a legutóbb - talán erőn felül - 6. helyen végzett gárdához képest minőségileg?

ELEK GERGŐ:
- Említettem tavaly ilyenkori önmagunkat. Ahhoz képest olyan Tóth Attilánk van, aki fényévekkel jobban védekezik előrefele, pedig aki ismeri annak nem kell bemutatni... Itt van velünk Kondás, Pallai akik alapemberek, tavaly év elején nem voltak... Jött Faragó, meghatározó NB1-es múlttal, jött Vékei, aki nagy pályán NB3-ban volt "csk", ami szerintem sokat elmond a kvalitásairól! És ami a legfontosabb, tavaly a keret nagy részének 0 NB1-es meccse volt, most elmondhatjuk, hogy a zömének minimum 30 van a lábában! Erről beszéltem az idén, az alapról. Idén magasabb szintről indulunk, magasabbra juthatunk.

4. Ki lesz (marad) a csapikapi az új idényben, illetve kik azok az újak közül (a régi alapemberek mellett), akik elvárásaid alapján mentálisan is vezérei lehetnek a gárdának - vagy totálisan csapatban gondolkozol, így mindenkitől egyformán ezt várod el, vagyis, hogy adott esetben hassanak a többiekre, akár fiatalról, akár rutinosabbról van szó?

ELEK GERGŐ:
- Kasuba Máté marad a "csk", jól látja el feladatát, nincs okunk változtatni! A csapatban, mint minden közösségben, mindenkinek megvan a szerepe, amit hagyok, hogy kialakuljon, kialakítsa a játékos magának, maximum akkor szólnék bele, ha káros lenne a csapatra, de erről szó nincs! Nyilván van aki tud hatni a társakra, ezt meg is kell tenniük, meg is teszik, s nyilván nem a most felkerült ifista lesz ez, de ettől függetlenül ő is fontos! Mi több, például Rácz Zsolltika olyan edzésmunkát végez, hogy mondjuk Kondás Kristófot simán kirúgja a cipőjéből, csak hogy egy rutinossal példálózzak, ha az lazábban venné... Ez is egyik erősségünk lehet, hogy küzdeni kell a pályára kerülésért!

5. Hétfőn kikre nem számíthatsz biztosan?

ELEK GERGŐ:
- Vékei családi ügyei miatt nem tud velünk tartani. Nyestének pedig még fel kell vennie az NB1-es ritmust, Faragó kapus még amerikánerkedik, mindenki más utazik!

A meccs 18.30-kor kezdődik, Veszprémben, a Március 15. Sportcsarnokban

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-09-03 02:43:44

további cikkek a témában
Responsive image
A Horváth-család 4 góllal vezette sikerre a csajokat

Koppányi Szabolcs * 2018-10-22 11:38:33

Responsive image
Tiszalök, víz, futsal

Koppányi Szabolcs * 2018-08-04 14:34:59