Jobb helyzetből várja a visszavágót a Haladás

Frissítés: 2019-01-17 01:17:53

A DEAC futsalcsapata a nemrég lejátszott bajnokihoz hasonlóan jó meccset játszott a nagyon erős Haladással, szerdán a kupában, de ismét nem tudott betalálni, így a Dróth Zoltán klasszisára ismét számítható vasi gárda ha nem is könnyen, de győzelemmel távozott Debrecenből. Mostantól fókuszban a pénteki Nyírgyulaj elleni hazai bajnoki!

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. meccs
2019. jan. 16. Debrecen, DESOK

DEAC - Kútház Haladás VSE 0-3 (0-2)
STAT ITT

ELEK GERGŐ:
- Nem voltunk elég élesek a védekezésben, mint az előző Haladás elleni mérkőzésen. A félidőben mondtam a srácoknak, hogy nincsen még semmi sem elveszve, a 0-2, főleg egy kupamérkőzésen még nem olyan vészes eredmény. Arról beszéltünk, hogy ha találunk egy gólt, még lehet bármi, vagyis a hitünket semmi esetre se veszítsük el. Szerettünk volna itthon mindenképpen gólt szerezni, ezért is próbálkoztunk az 5 a 4 elleni játékkal is. Ám mint mondtam, nem voltunk elég élesek. A jelenlegi véleményem szerint, még nem dőlt el a továbbjutás. Akár egy kamikáze játék is beleférhet náluk. Viszont ezt most mondom így, ebben a helyzetben. Ám meglátjuk, ahogy telnek a napok, és fontossá válik esetleg egy bajnoki mérkőzés. 

Nagyításért katt a képekre!IMMÁR A PÉNTEKI BAJNOKIRA IS GONDOLVA (DEAC - Nyírgyulaj, jan. 18. 18.30, DESOK)

Elek Gergő hozzátette még: - A pénteki bajnoki kapcsán elmondhatom, hogy változtatási lehetőség nincs, ha valaki gyengébben játszik akkor is muszáj játszania, annyira kevesen vagyunk a sok sérülés miatt. Gyakorlatilag most már tényleg éppen hogy megvagyunk. Ha még valakinek baja történne, nem is tudom mi lenne. Ezt fel kell dolgoznia a játékosoknak, ez is hozzátartozik a sportolói léthez. Remélem, hogy sikerülni fog önmagukban ezt elrendezni!

A HALI ELLENI SZERDAI KUPASZTORI

A kupapárharc első meccsén itthon nagy elánnal vetették egymásnak magukat a csapatok. Izgalmas, meglehetősen nyílt futsalt láthatott a közönség Debrecenben. Számunkra sajnos azonban a nemrég ugyanitt 0-2-re elveszített Hali elleni bajnoki kezdett visszaköszönni, hiszen akkor is koncentrált játékkal tartottuk féken nevesebb ellenfelünket, de jött Dróth Zoltán, és dobhattuk a sutba az egészen jó játékunkat.

Most is. olyan klasszismegoldással szerzett vezetést a Haladásnak, amire nehéz lett volna készülni - hacsak nem arra kell vele kapcsolatban, hogy bármi előfordulhat, ha nála van a labda...

A bal oldalon vezetgette a labdát Dróth, majd spiccel némileg ütemtelenül, de egyébként jó messziről bombaerőset lőtt - mint aki azt mondja, na, jó, nézzük, mi lesz. Igazi helyzet nem volt. Ám gólt lett: besuhant a lapos lövés a rövidbe, kapusunk nem igazán számított rá, kívülről úgy tűnt (0-1).

Egyébként a Hali játékosai lőttek mindenhonnan, ha volt rá módjuk, de Faragó Ádám fogott mindent - vagy el se jutott a kapujáig a löket. Ugyanakkor Szentes-Bíróék is jól kavargattak a másik kapu környékén, de tény, hogy a vendégek jobban nyomás alá tudtak helyezni minket, mint fordítva.

Viszont ebben a meccsben simán benne volt a DEAC-gól, ami azonban csak nem akart megszületni. Így egyelőre annak örültünk, hogy egy egyértelműen magasabban jegyzett csapat ellen okos, szemre tetszetős játékkal partiban vagyunk - ám elöl egy kis plusz hiányzott.

Pedig voltak szép alakításai csapatunknak. Például Pallai erőszakos labdatartása, amit utána Faragó Lali is lemásolt - igaz, neki lefújták. Aztán amikor Szentes-Bíró Tamás a bal oldalon tempóelőnyt harcolt ki éppen Dróthtal szemben, s megfutotta a szélt, ám lövés helyett beadott - ami nem lett volna baj, de a bent gólra éhesen érkező Tóth Attila elől lekapcsolták a passzt.

Közben Dróth is varázsolt, a talpával hátrasimította a labdát centerben, amit az érkező társ egyből kapura küldött, de Fara remekül védte a brazil légiós, Melo löketét.

Szép jelenetekben egyébként sem volt hiány a meccsen. És bár ezek többször fűződtek a Haladás nevéhez, de a DEAC-os srácok egyáltalán nem játszottak félősen, és olykor ők is felnőttek a feladathoz: hogy egy válogatottakkal, légiósokkal megpakolt gárdával felvegyék a versenyt.

Horváth Péter, a Haladás csapatkapitánya középtávoli lövését Faragó védte, majd ismét... Szinte ugyanaz volt a szituáció, s ugyanúgy a mi kapusunk jött ki győztesen a párharcból.

Aztán a DEAC a félidő legnagyobb hazai helyzetét hagyta ki. Faragó Lajos (kapusunk uncsija) erőszakosan leszerelte Horváthot, majd megtartotta a labdát, sőt, lefordult róla. Már ez tapsot érdemelt, ahogy kivitelezte, de aztán meg is tudott lódulni, támadást vezetve, majd kötényben átadta a zsugát a tőle jobbra érkező Pallai Zsoltnak, aki alányesve átemelte azt a kapus fölött, de egy visszaérkező, gatyaféken csúszó Hali játékos még éppen tisztázni tudott, az egyébként szintén érkező Tóth Attila elől. Pazar jelenetsor volt, csak a hazai gól hiányzott a végéről!

Nem sokkal később a Haladás kapusa kolbászolt messzire a portájától - labdával -, amit végül meg is lőtt, de Fara védett. Gyorsan kitette a játékszert Varga Daninak, aki majdnem egész pályás emeléssel próbálkozott, de a 30 méteren világcsúcsot futó kapus visszaért, és nagy robinzonáddal, vetődve kipaskolta a gólba tartó labdát.

Amíg ezen örvendtünk, hogy bizony itt még egyenlíthetünk is akár, Dróth Zoltán ismét villant egyet. S bár öröm nézni a játékát általában, nem örültünk most neki (0-2). Kicsit hasonló volt a helyzet az első góljához, ismét a bal szélről lőtt, s újra laposan, elég váratlanul...

A szünet előtti válaszaink: egy Faragó-kidobás végén a Haladás játékos majdnem saját kapujába fejelése, illetve egy utolsó utáni pillanatban a kapujukba becsorgó labda - de Elek Gergő edzőnk hiába próbálta meggyőzni a bírókat arról, hogy ez még érvényes volt, nem adták meg. Vélhetően jogosan.

A második félidőben ismét Dróth nagy helyzete miatt aggódhattunk, de középről, mintegy 6 méterről fölé durrantott. Majd Varga Dani tért ölelő átadását Vékei Nándi a kapunak háttal próbálta hasznosítani, de lábáról magasan fölé pattant a labda. Pallai is ügyeskedett, ő egy szép szerelés után megindult, lerántani se tudták, de lövését Sásdi kapus némi üggyel-bajjal hárította.

Ebben a szakaszban faragnunk kellet volna a kétgólos hátrányból, hiszen voltak lehetőségeink. Tóth Attila szép lövését a jobb alsóból szedte ki Sásdi. Majd Kondás Kristóf életerős löketébe lépett bele Simic, ami viszont így veszélyesen pördült a kapu felé, de végül szöglet lett belőle. Tóth Attila a berúgás után ismételt, de a kapus tisztázott.

A Haladás is veszélyeztetett persze, egy szép, de végül eredménytelen akció végén, mintha megelégelték volna a vendégek, hogy a DEAC bizony egy időre beszorította őket.

Sőt, újabb szemre pofás Haladás támadások riogatták a mieinket ezután, de Faragó jól zárta az utat a háló felé. Egészen addig, amíg egyszer már ő is tehetetlen volt: egy közeli lövést védett, de a kipattanóból újra akcióztak a vendégek: Milos Simic pedig elhúzta a labdát balra, majd mielőtt kapusunk átért volna, felvarrta a léc alá (0-3).

A végén kijöttünk 5-4-re, de nem vált be. Tovább küzdöttünk legalább egy gólért, ami a visszavágón sokat érhet, de nem jött össze.

A továbbjutás kérdése még nem dőlt el a Magyar Kupában a legjobb 4 közé, de az kétségtelen, hogy a Haladás sokkal jobb helyzetben van, hiszen hazai pályán (február 7-én) is ő lesz az esélyes, ráadásul már eleve 3-0-ás előnyből indul. Meglátjuk!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-17 00:59:46

további cikkek a témában