Kondás Kristóf a válogatottal készülhet a spanyolok ellen

Frissítés: 2019-01-18 08:56:51
Nagy megtiszteltetés érte a DEAC férfi futsalcsapatát és személy szerint Kondás Kristófot. A Debreceni Egyetem sportklubjának kiválóságát Turzó József szövetségi kapitány behívta a spanyolok ellen készülő nemzeti válogatottba. Kristóf január végén az Ibériai-félszigeten viselheti a címeres mezt. A szerdai kupameccsről és a péntek esti hazai bajnokiról is beszéltünk vele.

Remek hír, behívtak a válogatottba. Mikor, hol lesz jelenésed? - Január 26-án találkozunk Pesten az MLSZ székházban, ahonnan Córdobába vesszük az irányt, hogy megmérkőzzünk Spanyolország legjobbjai ellen, 29-én és 30-án játszunk páros mérkőzést. Nem kívánhattam volna soha szebb bemutatkozást, minthogy minden túlzás nélkül a világ egyik legjobb csapata ellen játszhatok. Remélem, megkapom a lehetőséget és bizonyítom, hogy igenis van bennem potenciál komolyabb szinten is.Hogy érintett téged a behívás, mit szólsz hozzá, hiszen ez nem kis dolog? - Megmondom őszintén, nagyon boldog vagyok, hiszen amikor elkezdtem a futsalt négy évvel ezelőtt, a legfőbb célom az volt, hogy magamra ölthessem a címeres mezt. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában is támogatott. Vagyis a családomnak, barátaimnak, csapattársaimnak, a DEAC vezetőinek, és nem utolsó sorban Elek Gergő edzőnek, aki idekerülésem óta rendkívül sokat foglalkozik velem, amiért borzasztóan hálás vagyok. Érdekesség, hogy annak idején Turzó József kezei alatt kezdtem meg profi futsal karrieremet, és úgy tűnik, most ismét vele folytatom a válogatottnál, ami tényleg felemelő érzés.Beszéljünk még a Haladás elleni meccsről röviden! Milyennek érezted ezt a kupa-összecsapást, amelyen bár - kívülről úgy tűnt - nem játszottunk alárendelt szerepet, de a gólszerzéssel adósak maradtunk, s ismét egy-két klasszis megmozdulás döntött a szombathelyiek javára?
- Ezt pontosan így éreztem én is, nem játszottunk alárendelt szerepet, így egy picit csalódottnak érzem magam, mert nem sikerült két meccs alatt a Haladás hálójába találni (Kristóf a nemrég lejátszott bajnokiról is beszélt - a szerk.). Azon leszünk, hogy a visszavágón és később a rájátszás során, ha egy csoportba kerülünk, ez megváltozzon. Fel kell emelni a fejünket és menni tovább, itt egy újabb lehetőség és kihívás, hiszen pénteken hazai körülmények között meg kell szereznünk a 3 pontot a Nyírgyulaj ellen! Nem lesz egy sétagalopp, viszont bízom a társaim és a magam képességeiben.
 
Aki látni szeretne egy DEAC-os válogatott futsalost (is) a Nyírgyulaj elleni hazai derbin, illetve szeretne az egyetemistákért szorítani, irány az egyetemi sportcsarnok, a DESOK! Kezdés 18.30-kor.

Szöveg: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-17 21:32:34

további cikkek a témában