Sikeréhes UTE érkezik

2019-09-25 15:25:00

Négy mérkőzést vívott eddig a DEAC együttese az idei ERSTE Ligában. Ebből három alkalommal – a dunaújvárosi összecsapást leszámítva - alacsonyabban jegyzett, vagy a fogható kategóriába tartozó ellenfelekkel kerültünk szembe. A most következő egy hétben viszont sorjáznak a kőkemény ellenfelek, közülük elsőként az UTE érkezik.

A bajnokság pillanatnyi állása szerint a pénteki vetélytársunk a tabella utolsó helyén szerénykedik, ami azonban messze nem tükrözi a tényleges erőviszonyokat. A lila-fehér együttes a szezonnyitón valószínűleg kicsit félvállról vette a Hokiklub Budapest együttesét, majd az FTC-Telekom, a Csíkszereda és a Gyergyói HK következett. Három vereség volt a mérleg, két meccsük azonban csak hosszabbításban és szoros, nagy csatában dőlt el. Mindez egyértelműen jelzi azt, amit eddig is tudtunk, hogy masszív és roppant erős az újpesti gárda, a keretük tele van minőségi magyar, illetve légiós játékosokkal. Az ambícióik ismeretében ez várható is, hiszen a szezonban az első négy közelébe pozícionálták önmagukat. Nyilvánvaló, hogy mindent be fognak vetni azért, hogy elkerüljenek a 10. helyről és nyilván a mieinkkel szemben akarják elkezdeni a felzárkózást.


fotó: UTE

Az egyetemisták dolgát nehezíti, hogy az utóbbi időkben nagyon nem tetszett nekik a lilák játékstílusa, a tavalyi alapszakaszban is rendesen megkínlódtunk ellenük. Nagy kérdés, hogy a megerősített debreceni védelem hogyan boldogul a rendkívül képzett újpesti támadókkal, és elől hogyan alakul csatársoraink ütközete a fizikai hokit erőltető lila védőfallal. Az újpestiek korábbiakban előszeretettel provokálták az ellenfél játékosait, jó lenne, ha a debreceni erős fiúk nem dőlnének be az ilyenféle trükköknek. A legutóbbi meccsünket megúsztuk három darab 2 perces kiállítással, nem ártatna az átlagot még inkább leszorítani, mivel az UTE rendkívül erős a speciális játékhelyzetekben.Sorolhatnánk még azoknak az elemeknek a listáját, amelyekre oda kell majd figyelni. Nem tesszük, David Musial már a legutóbbi találkozó után megemlítette, hogy erősen készülnek az újpestiek fogadására. Minden bizonnyal kiélezett csatára, vérbeli rangadóra van tehát kilátás pénteken este a Debreceni Jégcsarnokban. Ezúttal - ha lehet - még a szokásosnál is fontosabb a hazai közönség támogatása, várjuk tehát az egyetemi csapat szurkolóit, látogassanak el a mérkőzésre, varázsoljanak igazi rangadó hangulatot a lelátóra!

DEAC vs UTE
2019. szeptember 27. (péntek) 18:00
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-09-25 15:25:00

további cikkek a témában