Dobogóesélyesek csatája

2019-01-10 13:46:00

A DEAC csapata pénteken kezdi meg újabb erdélyi túráját, amelynek első állomásán a Corona Brassó együttese vár a mieinkre. Az ERSTE Liga tabelláján a debreceni alakulat jelen pillanatban 71 ponttal a harmadik, míg a pénteki ellenfél 69 ponttal a negyedik helyet foglalja el.

Azonban a csekélyke előny is csak látszólagos, mivel a barcaságiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, tehát előzési pozícióban vannak. A közvetlen vetélytársak összecsapásán két nagyjából hasonló játékerőt képviselő együttes feszül majd egymásnak. A Brassó szervezett hokit produkál, a keretükben számos olyan játékos található, akik bármikor képesek akár egy mérkőzést is eldönteni. A két kapus, Tőke Zoltán 93, Polc Patrik 92 százalék feletti védési mutatóval rendelkezik. A mezőnyben az első, légiós soruk a legerősebb, közülük Tendler vezeti a góllövőlistát és a plusz/mínusz mutató tekintetében is az élen áll, de sortársai, Gliga és Lidhammar is előkelő helyen szerepelnek. E tekintetben persze mi sem vagyunk lemaradva, hiszen a kanadai táblázatot Hugo Turcotte vezeti, Izacky is az élmezőnyben foglal helyet. A kapusok listáján Hetényi Zoli „bérelte ki” az első pozíciót, a hátvédek kanadai táblázatán pedig Kovács Bronson neve áll az élen.

A statisztika persze nem minden, de alkalmas arra, hogy illusztrálja a két játékoskeret erejét. Az nem lehet kérdéses, hogy a Brassó egységes, masszív és kemény csapat, gyakran túlzottan is kemény, a büntetéspercek tekintetében mind a két első soros hátvédjük, Carlson és Peretyagin is az élmezőnyben tanyázik. A emberelőnyös és emberhátrányos játék terén a mieink állnak jobban, de a brassóiak sincsenek komoly lemaradásban. Ami a két együttes aktuális formáját illeti, az mindkét gárda esetében eléggé változó; a Brassó legutóbb csak hosszabbításban tudta legyőzni a Hokiklubot, kikaptak Bécsben, majd büntetőkkel verték az FTC-t, míg a mieink hazai jégen szenvedtek vereséget a HKB-tól és megizzadtak a Titánok ellen.

Az egymás elleni eredményeket tekintve nincs szignifikáns különbség, legutóbb az erdélyi együttes elvitte a 3 pontot Debrecenből, de mi is szórtunk már nekik egy hatost Brassóban. Mindkét csapat a dobogóért harcol, ennek függvénye, hány bónuszponttal vághatnak neki a középszakasznak és a mögöttük lopakodó újpestiektől is szeretnének minél távolabb kerülni. A tét igen nagy, hiszen nincs már sok hátra az alapszakaszból. A mieink számára kiemelkedően fontos, hogy az első másodperctől az utolsóig koncentrált, fegyelmezett játékot produkáljanak, ne engedjék meglépni az ellenfelet és olajozottan működjön a csapat gépezete, különösen a védekezés tekintetében. A lényeg az, hogy a mieinknek komoly esélyük van a győzelemre is, remélve, hogy Fortuna istenasszony is a kegyeibe fogadja a csapatot.

Erste Liga alapszakasz – EL 198

Corona Brasov - DEAC

  1. 01. 11. (péntek) 17:30, Brassó

 

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-01-10 13:46:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeres hazai bemutatkozás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-31 13:32:00

Responsive image
Intő jelek péntek estéről

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-22 16:30:00

Responsive image
Emlékezetes győzelem egy varázslatos estén

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-11 12:00:00