Hornyák Zoltán: jó csapatunk lesz

2019-08-27 12:00:00

Három edzőmeccsen is túl van már a DEAC újjáalakuló férfi kézilabdacsapata. Az alakulatból ketten távoztak, hatan viszont itt folytatják pályafutásukat. Mostanra elmondható, hogy a tavalyinál biztosan erősebb kerettel vág neki a bajnokságnak a fekete-fehér együttes.

Az egyik legfontosabb – és legjobb- hír a csapattal kapcsolatban, hogy az előző szezon házi gólgyárosa, Mucza Norbert a DEAC-nál marad. Illetve az IHF még nem jelezte Bíró Ádámnak, hogy akadályokat gördítene a játéka elé, így a belső három pozícióban azért megmaradnak a variációs lehetőségek, nagy lövők.

A három eddig lejátszott edzőmeccs - nem kifejezetten az eredmények miatt- bizakodásra adhat okot. Az elsőn két góllal a DEAC bizonyult jobbnak az ősztől vele azonos csoportban szereplő Tiszavasvári otthonában. A második előkészületi találkozón hazai pályán négy góllal volt jobb a DEAC a szlovák másodosztályú Kassánál. Legutóbb, pénteken pedig Balmazújvároson gyakoroltak a fiúk az NB I/B-s újvárosiak ellen. Itt egy góllal kapott csupán ki a formálódó egyetemi legénység. Az eddigiekről Hornyák Zoltán csapatkapitány számolt be.

- Az egyetemisták és a fiatalok délelőtt is edzenek heti két alkalommal, szerencsére sok alkalmunk van edzéseken is finomítani. Elég sokan vagyunk, a felkészülési meccseken is 20-25 perceket játszik mindenki. Az edzőnk, Bíró Imre sokat próbálgatja a felállásokat, a sorokat. Szerintem jó irányba haladunk. A sok új embert be kell építeni, és jó csapatunk lesz – fogalmazott a rutinos kapitány.

Aki egyébként szeretné látni a formálódó, megújuló együttest, az megteheti szerda este 19:30-tól a DESOK-ban. Az ellenfél újabb edzőmérkőzésen a Balmazújváros lesz. Az NB II. észak-keleti csoport küzdelmeinek pedig szeptember 14-én, Kazincbarcikán vág neki a fekete-fehér csapat.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-08-27 12:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Értékes pont idegenből

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-10-24 15:10:44

Responsive image
Kiszenvedett két pont - sikeres évzáró

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-10 10:00:00

Responsive image
Megnyerni a megyeit

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-23 14:01:00