Sorsdöntő mérkőzésen fogadjuk a Sopront

Frissítés: 2019-03-21 13:47:20

Szombaton játssza utolsó hazai alapszakasz mérkőzését a DEAC kosárlabdacsapata. Berényi Sándor együttese 17 órától a Sopront fogadja, s egy győzelemmel akár már az utolsó két fordulótól függetlenül is biztosíthatja helyét a középházban.

Jó előjelekkel várja a mérkőzést a DEAC, hiszen a szerdai hétközi fordulóban Zalaegerszegen megszerezték második idegenbeli győzelmüket is. A találkozó egészen elképesztő izgalmakat hozott, hiszen ritkán látható ponttermést szállítottak az együttesek, a hajdúságiak pedig 18 hárompontost szerezve végül 114-112 arányban győztek. Az SKC is jó formában érkezik, hiszen hozták a kötelezőt a sereghajtó TF-Budapest ellen, ráadásul a soproniak is rendesen megszórták magukat, 108 pontot dobtak a fővárosiaknak.

Látványos összecsapásra van kilátás szombaton, hiszen két támadó felfogású csapat találkozik. A DEAC az egész bajnokságban a második legtöbb pontot dobta és kapta is, míg a Soproniak az ötödikek támadásban, és csak három csapat kapott náluk több kosarat. Játékukat döntően befolyásolja öt amerikai idegenlégiósuk, közülük Warner, Lemar, Fuller és Gordon is 15 pont felett átlagol. A magyarok közül Dénes, Takács és Supola is képes jó teljesítményre, igaz támadásban ritkán jut el hozzájuk a labda.

A vendégek mellett szól, hogy a két együttes őszi összecsapásán 102-85 arányban legyőzték a Debreceni Egyetem csapatát odahaza, ráadásul várhatóan az életben maradásért fognak küzdeni, hiszen ha középházba szeretnének jutni, már nem nagyon hibázhatnak. Ennek ellenére a cívisvárosiak a találkozó esélyesei, s bár legutóbb megszakadt kilenc meccs óta tartó hazai veretlenségük az ASE ellen, 10-2-es mérlegük még mindig nagyon imponáló. Sabáli Balázs együttese ráadásul eddig nagyon halovány idegenben, a TF legyőzése mellett már 10 vereséget számlálnak.

Berényi Sándor együttese jelenleg az előkelő ötödik helyen áll, ám a mezőny kiegyenlítettsége miatt még az alsó-, a közép- és a felsőházban is kiköthetnek az alapszakasz végén. Amennyiben a DEAC nyerni tud szombaton, és a Kaposvár kikap Körmenden, úgy az utolsó két fordulótól függetlenül eléri előzetesen kitűzött célját a csapat, és elkerüli az alsóházat, valamint továbbra is megmaradnak a felsőházról szövögetett álmaik.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-03-21 14:45:00

további cikkek a témában