Beharangozó: Farkasék borítanák a papírformát

2017-10-26 13:57:32

Szombaton újra hazai pályán szerepel a DEAC első osztályú kosárlabdacsapata. Berényi Sándor együttese a jelenleg harmadik helyen álló, bajnokesélyes Egis Körmend együttesét fogadja az Oláh Gábor utcán. Fontos változás az eseménnyel kapcsolatban, hogy az eredeti időponthoz képest egy órával később, 18 órától kezdődik a mérkőzés.

Nagyszerű formában várják a találkozót a debreceni kosarasok, hiszen legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a közvetlen rivális Jászberény, illetve MAFC ellen, így meglepetésre jelenleg a tabella 6. helyén állnak 3-2-es mérleggel. –Nagyon fontos mérkőzéseken vagyunk túl, két, várhatóan szintén a bennmaradásért küzdő csapatot sikerült legyőznünk. Mindkét meccsen voltak rosszabb periódusaink, de szerencsére valaki mindig át tudta lendíteni a csapatot a holtponton. –mondta a sérülése után újra bevethető Farkas Attila.

Az Egis Körmend együttese három győzelemmel és egy vereséggel kezdte a szezont, a Vas megyeiek emellett nemzetközi porondon is szerepelnek. Ferencz Csabáék dolgát megnehezítheti, hogy hét közben is pályára léptek a Fiba Europe Cup-ban, igaz a belga Basic-Fit Brüsszel legyőzése nem okozott nekik különösebb problémát. –A bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkezik a Körmend, öt nagyon komoly légiósuk mellett tapasztalt válogatott játékosaik is vannak. Az előző meccsekhez képest sokkal nehezebb lesz felkészülnünk az ellenfélből, hiszen nekik jóval több opciójuk van támadásban, ráadásul a kispadról érkezőkkel sem romlik a játékuk minősége. –vélekedett a szombati ellenfélről, a tavaly épp Körmendről igazolt erőcsatár.

Berényi Sándornak eddig sem volt egyszerű dolga a rengeteg sérülés, illetve betegség miatt, ez ezúttal sincs másképp, hiszen a sérült Bognár Kristóf mellett most épp az új igazolás, Dallas Lauderdale játéka kérdéses. A centernek a legutóbbi MAFC elleni mérkőzésen sérült meg a bokája, s bár állapota nem súlyos, a héten civilben nézte végig az edzéseket. –Már kezdjük megszokni, hogy eddig még egy meccsen sem volt teljes a csapatunk, de szerintem eddig nagyon jól sikerült megoldanunk a helyzetet. Nem mi vagyunk szombaton az esélyesek, de ezt többször is mondták már ránk idén, mégis pozitív a mérlegünk. Jó meccset várok a Körmend ellen is, szeretnénk nagyon megnehezíteni a dolgukat, és borítani a papírformát. – zárta szavait Farkas.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-26 13:57:32

további cikkek a témában