A Kaposvár ellen megtörné rossz sorozatát a DEAC

2018-02-13 14:08:00

Szerdán 18 órától a Kaposvári KK-t fogadja a DEAC az NBI A-csoportos kosárlabda bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén. Berényi Sándor együttesébe újra visszatér Dallas Lauderdale, aki ősszel két mérkőzésen már szerepelt a hajdúságiaknál.

A Kaposvár a közvetlen riválisok közé tartozik, hiszen 8-11-es mérleggel jelenleg a kilencedik helyen állnak, két hellyel megelőzve a debrecenieket. A két csapat őszi összecsapásán a cívisvárosiak győzelemmel távoztak Kaposvárról, ám várhatóan a szerdai egy teljesen más mérkőzés lesz. - Ez egy nagyon fontos győzelem lenne, bár idegenben sikerült nyernünk, én azt gondolom, hogy az egy bravúrgyőzelem volt, és azóta sok minden változott. Nagyon jól kezdték a szezont, de hozzánk hasonlóan nekik is volt egy komolyabb hullámvölgyük, amiből már sikerült kilábalniuk. Az őszi meccsünkön rengeteget hibáztak, érezhetően gödörben voltak akkor, tőlünk pedig több extra teljesítmény is érkezett. –vélekedett a csapat edzője, Kádár Tamás.

A somogyiak rendkívül kétarcú csapat benyomását keltik, többször előfordult már a szezon során, hogy egy bajnokesélyes megszorongatása, vagy legyőzése után, simán kikaptak egy kiesőjelölttől. Ennek oka leginkább a szerkezetükből adódik, sok múlik azon, ki hogyan reagálja le a szokatlan felállásukat. - Nagyon sokat játszanak három magassal, így a lepattanózásban erősek, de a két amerikai is veszélyes lehet a mezőny posztokon. A zónavédekezést sok csapat választja ellenük, de látszik rajtuk, hogy sokat készülnek belőle, egyre jobban támadnak ellene, úgyhogy erre nem hagyatkozhatunk. Szerdán is kulcsfontosságú lesz a gyorsindítások hatékonysága, hiszen ez alapvetően befolyásolja a játékunkat. –mondta Berényi Sándor fiatal segédje.

A DEAC vezetősége komoly lépésre szánta el magát az elmúlt héten, menesztették a nemrég igazolt Keron DeSields-t, helyét pedig az októberben a csapatban már bemutatkozó Dallas Lauderdale vette át. –Dallas nem ismeretlen számunkra, a mögöttünk álló rövid időszakban az ő beépítésén dolgoztunk, biztos vagyok benne, hogy változást hoz majd a játékunkba. A sérültekkel kapcsolatban annyit tudunk, hogy Farkas Attila még biztos nem játszhat, neki a háta még pár hét rehabilitációt igényel. Bognár Kristóf valamivel jobb helyzetben van, az ő játéka kérdéses, majd a mérkőzés napján dől el, hogy bevethető lesz e vagy sem. –zárta szavait a tehetséges szakember.

A mérkőzést az előző héten rendezett Bocskai-emlékverseny, és a közelgő Magyar Kupa miatt kellett elrakni, mely a szurkolóknak a városban megrendezésre kerülő egyéb sportesemények, és a Valentin-nap miatt kellemetlen lehet. Éppen ezért a szervezők egy páros-akcióval kedveskednek a kilátogatóknak, a szerelmes párok az első megvásárolt belépő után a másodikat ingyen kapják.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-13 14:08:00

további cikkek a témában