Szombaton visszavághatunk a Kecskemétnek

2018-03-23 11:00:00

Kecskemétre látogat szombaton a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. A-csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A Pécs legyőzése, és a Szolnok megszorongatása után bizakodva várhatják a találkozót Berényi Sándor tanítványai, ráadásul visszavághatnak a szezon első felében elszenvedett fájó vereségért is.

Decemberben a bajnokság első felének záró fordulójában az akkor ötvenszázalékos mérleggel álló DEAC úgy fogadta a kecskemétieket, hogy egy győzelemmel kiharcolhatja a részvételt a hazai rendezésű Magyar Kupán. Mint ismert, a cívisvárosiak közel 38 percig kézben tartották a mérkőzést, ám a végjátékban a KTE koncentrált jobban, így ők készülhettek a nyolcas döntőre. Van tehát törleszteni valója Molnár Andráséknak a hírös városiakkal szemben, ráadásul az ominózus találkozó akkora pofon volt a debreceni kosarasoknak, hogy hónapokig csak keresték önmagukat.

Érdekesség, hogy az egész bajnokságban csak ez a két csapat mondhatja csak el magáról, hogy több mérkőzést nyert idegenben, mint hazai környezetében. A kecskemétiek 5-6-os mérleggel állnak odahaza, míg vendégként már nyolc mérkőzést is nyertek, míg a DEAC hét győzelméből négyet nyert otthonától távol. Mindkét gárda vereséggel hangolt az összecsapásra, de míg a Berényi-csapat csak egy végletekig kiélezett meccsen maradt alul a listavezető Szolnok ellen, addig a KTE 24 ponttal kapott ki Szombathelyen. Mindkét félnek nagyon fontos a találkozó, hiszen a Kecskemét még elcsípheti a felsőházat jelentő 5. helyet, míg a hajdúságiaknak minden győzelem értékes lehet a végelszámolásnál.

A vendéglátók játékát leginkább a Derasimovic-Dramicanin-Thompson hármas határozza meg, de a magyar válogatott Wittmann-Karahodzic páros is képes mérkőzéseket eldönteni. Forray Gábor csapatának mégis talán a legnagyobb erőssége a csapategység, hiszen a keret magja már évek óta együtt dolgozik. Az összeszokottság leginkább védekezésben mutatkozik meg, a KTE a topcsapatokat leszámítva az egyik legjobb védekezéssel rendelkezik a bajnokságban. A DEAC-nál továbbra sem áll rendelkezésre Farkas Attila, Isaiah Armwood játéka pedig szombaton is erősen kérdéses.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-23 11:00:00

további cikkek a témában