Vereség a bajnok otthonában

2017-10-12 00:00:00

19 pontos vereséget szenvedett a tartalékos DEAC a bajnoki címvédő Alba Fehérvár otthonban, Berényi Sándor együttesétől csak fellángolásokra futotta. A sérült magasemberek mellett ezúttal Molnár András sem tudta vállalni a játékot betegsége miatt, de a csapatnak így is volt tartása, a Debrecen fiataljai kifejezetten jól mozogtak a kritikus helyzetekben.

A címvédő nem bízta a véletlenre és rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a DEAC nem igazán tudta tartani a lépést védekezésben – abszolút ellenfele fölé tudott nőni a Fehérvár, amely sorra termelte a kosarakat. Harris egymaga 13 pontot szórt a nyitó tíz perc során, majd a második negyedben még inkább szétesett a DEAC játéka, még több volt a hiba, így tovább nyílt az olló – a Kovács-Markovics páros szép megmozdulásokat mutatott be, a különbség pedig már a húszat közelítette. Innen összekapták azért magukat a debreceniek, de minden eladott labdából, hibából rohanni tudott a Fehérvár, így hamar megtörte ellenfelét a bajnok: a folyamatos leindításból szerzett kosarakkal iszonyatos pontparádét rendeztek Hillék és nem adtak esélyt a vendégeknek.

A fordulás után sem változott a képlet, nem tudott mást mutatni a DEAC – Ivan Lilovot nagyon levette a pályáról az Alba, a különbség pedig stabilan húsz pont felett mozgott, könnyedén tartotta előnyét a bajnok. Érdekes módon akkor produkált egy futást a vendég együttes, amikor már a fiatalok voltak fent a negyedik negyedben, a fehérvári közönség ezt elég nehezen is viselte – főleg, miután Kósa beverte a harmadik hármasát is, és 15-0-ban volt a Debrecen. Hiába produkált azonban ilyen rohamot az újonc, a közel harmincpontos különbséget nem lehetett ledolgozni, így összességében magabiztos győzelemmel hozta a meccset a fehérvári alakulat. Folytatás szombaton hazai pályán, a közvetlen rivális Jászberény ellen.

Alba Fehérvár – DEAC 91-72 (29-19, 28-16, 18-16, 16-21)

Alba: HILL 15, HARRIS 13/9, MARKOVIC 14, Fenner 10/3, Keller Á. 11 cserék: Macon 8, Kovács 4, KELLER I. 9/3, Filipovics 7/3, Varga -.

edző: Dzunics Braniszlav

DEAC: JONES 20/6, Velkey 10/6, KÓSA 14/12, Lilov 8, Armwood 8 cserék: Omenaka 8, Lajsz 4, Fazekas -, Tóth -, Kozák -, Opre 

edző: Berényi Sándor

Edzői nyilatkozatok:

Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár edzője az kosarsport.hu-nak: Az első félidőben már a lényegesebb kérdések eldőltek. A mi játékunk eléggé hullámzó volt, főleg a negyedik negyedben. Örülök annak, hogy sérült játékosunk, DJ Fenner vállalta a játékot. Elég sok problémával küszködtünk, és ilyen időszakban a játékunk nem olyan szinten van, amilyennek szeretnénk. Ami pozitívum volt azonban, hogy sok lepattanót szedtünk.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője a kosarsport.hu-nak: Az első félidőben nagyon bután játszottunk, sok eladott labdánkból átrobogott rajtunk az Alba, és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Innentől kezdve az volt a célunk, hogy tudjuk pihentetni szombatra a játékosokat, másrészt, pedig a különbséget próbáljuk megtartani. A szünet utáni játékunkkal elégedettek lehetünk, igaz kellett hozzá extra dobás is tőlünk, a labdákra is jobban vigyáztunk, és a lepattanózásban is felvettük a versenyt.

(kezdo5.hu)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-12 00:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
DEAC-ZTE: Mindent vagy semmit!

DEAC * 2019-12-27 06:10:00

Responsive image
Esélyt sem hagyott a Sopron

DEAC * 2018-12-22 20:18:00

Responsive image
Sokba került a rossz kezdés

DEAC * 2019-12-08 09:30:00