Jászberényt fogadja a megfogyatkozott DEAC

2017-10-12 17:00:00

A közvetlen rivális Jászberényt fogadja az Oláh Gábor utcán a DEAC kosárlabdacsapata a bajnokság 4. fordulójában. A szombaton 17 órától kezdődő találkozó tétje nem kicsi, hiszen mindkét együttes a biztos bennmaradást tűzte ki célul.

A csapatok kétszer is találkoztak egymással a felkészülési időszakban, a DEAC Kupán a cívisvárosiak nyertek 88-81 arányban, míg a Göcsej Kupán a JKSE nyert tíz ponttal.

–Kétszer is játszottunk velük a közelmúltban, mindkét találkozón érződött, hogy közel azonos képességű csapatokról van szó. Nikola Lazic mindig jó felfogású társaságot rak össze, sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Hozzánk hasonlóan náluk is kiesett egy magyar kulcsjátékos Czirbus személyében, így ők sincsenek könnyű helyzetben. –mondta a szombati ellenfélről Berényi Sándor.

A Jászberény két vereséggel kezdte a szezont, az első fordulóban a Körmend ellen kaptak ki hazai pályán 14 ponttal, majd a Kaposvár otthonában maradtak alul 9 ponttal. Leginkább már a felkészülés során is nagyon meggyőző Deshields-Selfic párosra kell odafigyelniük Velkey Jánséknak, de az öt légióssal felálló jászságiak kezdőcsapata bárkivel felveheti a versenyt a bajnokságban.

–Annyival könnyebb dolga van szombati riválisunknak, hogy ők nem játszottak hét közben, így ők egyrészről frissebbek is, mint mi, másrészről egész héten ránk készülhettek. Döntő lehet, hogy melyik csapat tudja majd a másikra erőltetni saját játékát, nagyon fontos meccs ez számunkra, szeretnénk megnyerni a találkozót. –vélekedett a szakember.

A DEAC-ban Bognár Kristóf és Farkas Attila mellett Molnár András csapatkapitány sem volt bevethető a hétközi fordulóban, utóbbit egy betegség döntötte le a lábáról.

–Sajnos két nappal a mérkőzés előtt én sem tudom, hogy milyen felállásban fogunk szerepelni, Bognár biztosan nem léphet még pályára, de a másik két játékos szereplése is több, mint kérdéses. Igyekszünk minden eshetőségre felkészülni, kielemezzük ellenfelünk játékát, és megpróbálunk a legutóbbi hazai mérkőzésünkhöz hasonló teljesítményt nyújtani. –zárta szavait a vezetőedző.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-12 17:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Tóth Ádám a DEAC-ban folytatja

DEAC * 2019-06-20 21:55:00

Responsive image
Amerikai kosaras is érkezik

DEAC * 2017-08-11 10:35:04