Itthon tartottuk a három pontot az újonc ellen

Frissítés: 2019-03-17 21:58:26

Egyetemi csapatunk sorozatban második győzelmét aratta az NB III Keleti csoportjában. Máté Péterék a nyírbátori diadal után a Sényőt is két vállra fektették, a DEAC 4-1-es győzelemmel örvendeztette meg a drukkereket.

A Sényő nem a legjobb előjelekkel várta a DEAC elleni összecsapást, hiszen az újonc legutóbb októberben győzedelmeskedett a bajnokságban. Szerencsére a sényőiek gyengébb sorozata nem vasárnap délután szakadt meg, hiszen egyetemi együttesünk 4-1-re múlta felül a riválist.

A meccs elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező csapat többször próbára tette Szabados István reflexeit, de kapusunk állta a sarat. A DEAC Nagy Zoltánnak köszönhetően szerezte meg a vezetést, védőnk Sidibe fejese után lőtt a kapuba néhány lépésről. A második félidő is kiválóan indult debreceni szempontból, hiszen a 49. percben Spitzmüller István duplázta meg az előnyünket. Kristófi Sándor gólja után bizakodva várhatták a hajrát a vendégek, de a csereként beálló Kerekes Krisztián nem ismert kegyelmet. Kerekes a 85.percben a Karikás Krisztián által kiharcolt büntetőt értékesítette, majd a hajrában beállította a végeredményt.

Sáfár László alakulata a győzelemnek hála stabilizálta a hatodik helyét a táblázaton.

„A mérkőzésen az volt az elsődleges célunk, hogy begyűjtsük a három pontot, ez sikerült. A vezetést egy begyakorolt figurából szereztük meg. Ezt követően a sényőiek nyomást helyeztek ránk, és sajnos alkalmazkodtunk az ellenfél játékhoz. A félidőben változtattunk a szerkezetünkön, ami jól sült el, hiszen a sényőiek a góljukon kívül nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, mi pedig jó ütemben szereztük a találatainkat” – fogalmazott Sáfár László vezetőedző.

Kerekesék a következő fordulóban a Gyöngyöshöz utaznak. Sáfár László szerint a Heves megyeiek csapatként remekül funkcionálnak, ennek ellenére a DEAC szeretne újabb győzelmet aratni.

A megye I-ben a DEAC II. a Hajdúszoboszlót verte 2-1-re, Lénárt Péter a 91. percben szerezte a győztes gólt. A DASE fordulatos meccsen húzta a rövidebbet a Derecske vendégeként, a derecskeiek 3-2-re nyertek.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-17 21:41:00

további cikkek a témában