A DEAC II. nyerte a derbit

2019-03-24 11:32:00

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a DASE és a DEAC II. a Dóczy József utcai stadionban szombat este. A megye I-es bajnokin Bíró Roland tizenegyese döntötte el a három pont sorsát. A gólszerző szerint stabil védekezésüknek köszönhetően tudtak győzedelmeskedni.

DASE-DEAC II. mérkőzést rendeztek szombat este a megye I-es bajnokságban. Az összecsapás egyetlen gólja a 42. percben született, ekkor Bíró Roland értékesítette az általa kiharcolt tizenegyest. A derbi krónikájához hozzátartozik, hogy Haraszti Patrik Zsoltot a játékvezető a 74. minutumban kiállította. A DEAC II. sikerének köszönhetően őrzi 10. pozícióját a táblázaton, míg Kovács Miklós együttese jelenleg a 15. helyen áll.

„Küzdős, hajtós meccset játszottunk, nem sok helyzetet hozott a találkozó. A védekezésünk stabil lábakon állt, szerintem ez volt a győzelmünk kulcsa. Jó volt az atmoszféra, sok néző látogatott ki a stadionba. Szerintem jó ötlet lenne, ha a jövőben több villanyfényes összecsapáson léphetnénk pályára” – fogalmazott Bíró Roland, aki felelevenítette a mindent eldöntő gólját is. „Egyedül vezettem a labdát a kapusra, de elvesztettem az egyensúlyomat, így a lövésemet védeni tudta. A kipattanó hozzám került, ám szabálytalankodtak ellenem, így büntetőt kaptunk, amit értékesítettem.”

Katona László tanítványai az idén eddig begyűjthető tizenkét pontból hetet szereztek meg. Bíró elégedett a szerepléssel, de a Hosszúpályi elleni vereség fájó emlék.

„A vártnál jobb teljesítményt nyújtunk. Az őszi szezonban hátul nem voltunk elég stabilak, ám szerencsére ezt a gondot meg tudtuk oldani. A jó védekezés fontos, hiszen ez az egész csapatnak önbizalmat ad. Sajnos a Hosszúpályi ellen egy rövidzárlat miatt maradtunk alul, ezt leszámítva nincs okunk panaszkodni” – nyilatkozta Bíró, aki ebben az idényben már 14 gólt szerzett.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-03-24 11:32:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Loki fiataljai várnak a DEAC-ra

Biró Ádám * 2019-01-29 16:03:00

Responsive image
Hétfőn indul a felkészülés

Biró Ádám * 2018-06-20 17:05:26