Három gólt lőve győztük le a mumusunkat

Frissítés: 2019-05-21 14:51:05

A Debreceni Egyetem együttese a fordulót megelőzően korábban háromszor csapott össze a labdarúgó NB III-ban a Tállyával, és eddig egyszer sem sikerült nyerni (1 döntetlen, 2 vereség). A cívisvárosiak ősszel 3-1-re kikaptak a borsodiaktól idegenben.

Gyönyörű napsütéses időben mérkőzött meg a DEAC és a Tállya a Debreceni Egyetem Sportközpontjában vasárnap. Sáfár László, a cívisvárosiak vezetőedzője remélte, hogy ellenfelük kemény játékával szemben szép focival tudnak előrukkolni. Ezt próbálta már a találkozó elejétől is érvényesíteni a DEAC, amely játékosai bátran futballoztak. A Tállya is próbált érvényesülni, amely néhány komolyabb helyzethez vezetett az első negyed órában. A 17. percben azonban a hazaiak közel álltak a gólszerzéshez. Ibrahima Sidibe üresen kapta a büntető területen belül Nagy Róbert beadását. Lekészítette Kerekes Krisztiánnak, aki először a blokkba lőtt. Ám a kipattanóra érkezett Patócs Richárd, aki kapásból próbálkozott 17 méterről, de a kísérlet a léc fölé szállt. A folytatásban, Patócs jobbról, míg Kerekes balról elvégzett pontos szabadrúgásánál nyújtózott a vendég kapus. A Tállyának ekkor már csak néhány kósza helyzetecskére futotta. A félidő végéhez közeledve megszerezte a vezetést a meccset uraló hazai gárda. A 45. percben Kerekes baloldali szöglete jól tekeredett középre, Nagy Zoltán pedig ütemszerűen érkezett a bal kapufánál és kapásból felvarrta a jobb felsőbe a labdát (1-0). A DEAC tehát előnnyel mehetett a szünetre, de egy kényszerű cserét Sáfár Lászlónak már végre kellett hajtania, hiszen Nagy megsérült. Őt Bíró Péter váltotta.

Lendületüket átmentették a második félidőre is a debreceniek. Bíró Péter beállásával csak még látványosabb akciókat tudtak vezetni a vendéglátók. A cívisvárosiak továbbra is nyomás alatt tartották a Tállyát. Sidibe szólójánál, majd szöglet utáni fejesénél is nagyot fogott Tarr Tibor. Ám Kerekes is veszélyesen futballozott, a házi gólkirály-jelölt egy remek indítás után a bal kapufát forgácsolta szét, majd Karikás Krisztián egy beadással eltalálta a felső lécet. A nyomás a 69. percben góllá érett. Kerekes harcolt ki tizenegyest egy kapu előtti kavarodás után. A sértett állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-0). A sok helyzetet kidolgozó és látványosan futballozó DEAC azonban nem nyugodhatott meg, miután Mihálszki Csaba a 79. percben egy védelmi megingást kihasználva újra meccsbe hozta a kiesés elől menekülő Tállyát (2-1). A vendégek lelkesedése azonban nem tartott sokáig, mert a 82. percben a csereként beállt Bucz Bence remek jobboldali beadását Kerekes egy csukafejessel juttatta be a kapuba: 3-1. A DEAC ezzel a találattal biztosította be a győzelmet és a három pontot. Emellett a cívisvárosi focisták a 8. helyre is előre léptek a tabellán.

„Próbáltunk kezdeményezőbbek lenni, és ez sikerült is” - kezdte értékelését Sáfár László, a DEAC vezetőedzője. – „Nagyon fontos volt, hogy mi rúgjuk az első gólt. Ez meg is történt és szerintem mi uraltuk a meccset. Viszont több látványos támadásunk is volt, amiket illett volna góllal befejezni, de ez nem sikerült. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Nagy Robi sajnos megsérült, és le kellett cserélni, így megváltoztattuk a felállásunkat. Bíró Peti jól szállt be és látványosan futballozott. De bárki, aki pályára lépett az átszervezés után, jól teljesített.”

A megye I-ben szereplő együttesek nem zártak sikeres hétvégét. A DEAC II 0-5-ös vereséget szenvedett hazai pályán a Nyíradonytól, míg a DASE a bajnoki címre leginkább esélyes DVSC II-től kapott ki 7-2-re szintén a Böszörményi úti campuson.

Fotó: Derencsényi István

Eredmények:

DEAC – Tállya 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Kerekes (69., 82.), Nagy Z. (45.), illetve Mihálszki (79.)

DEAC II – DVSC II 0-9 (0-2)
Gólszerzők: Burai (78., 86., 88.), Pintér (35., 80.), Nagy K. (18.), Kusnyír (48.), Kuti (58.), Újvárosi (66.)

Hajdúszoboszló – DASE 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Tóth L. (13., 82.), Gyügyei (35.), Kondás (92.), illetve Takács I. (47.), Taghipour (61.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-05-20 00:02:44

további cikkek a témában
Responsive image
A Tállya mellett a bíró is ellenfél volt

Makranczi László * 2018-11-05 10:19:00

Responsive image
Vereséggel kezdtük a tavaszt

Makranczi László * 2019-03-03 19:59:00

Responsive image
Megszereztük a három pontot a Tállya ellen

Makranczi László * 2019-08-11 20:34:00