Rangadó vár a labdarúgóinkra

Frissítés: 2019-09-13 18:17:35

A Debreceni Egyetem futballistái vasárnap újra pályára lépnek az NB III. Keleti csoportjában, listavezető együttesünk a harmadik helyen álló Tiszaújvároshoz utazik, a meccs 16 órakor kezdődik. Ezzel a találkozóval egy nagyon nehéz sorozat kezdődik el, hiszen az elkövetkező hetekben az élbolyban lévő alakulatokkal csapunk majd össze.

A DEAC hat forduló után is őrzi veretlenségét a harmadosztályban. Kondás Elemér legénysége a Tiszaújváros otthonában folytathatja a menetelését. A hétvégi rangadó után gárdánk a Csákvárral csap össze a Magyar Kupában, majd az NB III. Keleti csoportjában a Jászberény és a Cegléd következik. Szabados István szerint nehéz dolguk lesz a hétvégén.

„A tiszaújvárosiak is jól szerepelnek eddig a bajnokságban. Ezt támasztja alá, hogy még ők sem szenvedtek vereséget, két döntetlen mellett négyszer győztek, ennek ellenére szeretnénk megtörni a lendületüket. Lehet, hogy a meccs elején kicsit tapogatózó lesz a játék, de úgy gondolom, egyik csapat sem a bunkerfutballra fog építeni. Nálunk Soltész János szereplése kérdéses, rajta kívül mindenki bevethető" - nyilatkozta kapusunk, aki hozzátette, a Tiszaújváros egyik kulcsembere Csicsek Levente.

A héten megtartották a Magyar Kupa hatodik fordulójának a sorsolását. A DEAC útjába az Aqvital FC Csákvárt sodorta a sors, a két gárda majd a Nagyerdei Stadionban méri össze az erejét szeptember 21-én 19 órától. Fontos megjegyezni, hogy az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

„Ez a találkozó nekünk jó lehetőséget kínál arra, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek valójában. Speciel én még nem léptem pályára tétmeccsen a Nagyerdei Stadionban, ezért is nagyon várom az ütközetet" - mutatott rá Szabados.

Hálóőrünk előtt a hátsó alakzat kissé átalakult a nyári holtszezon során, de Szabados úgy érzi, összecsiszolódott az új társakkal.

„Már az edzőmeccseken is összeszoktunk, és szerintem a bajnokik alatt még jobbá vált az összhang köztem és a védelem között" - jelentette ki Szabados István, aki ebben a szezonban az összes bajnokit végigjátszotta.

A megye I-ben a DEAC II. a Monostorpályit fogadja szombaton 15.30-tól a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. A DASE a Hajdúhadházzal méri össze az erejét idegenben, a meccsen vasárnap 15.30-kor indul útjára a labda.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-13 18:12:00

további cikkek a témában