MEGOSZTOZTUNK A PONTOKON AZ ESMTK-VAL

A Debreceni Egyetem labdarúgói az ESMTK-t fogadták szombat délután. Kondás Elemér legénysége 2-2-es döntetlennel zárta a találkozót. A DEAC-ban ismét remek teljesítményt nyújtott Bárány Donát, aki kétszer is bevette a vetélytárs kapuját.

Ünnepélyes eseménnyel indult a DEAC-ESMTK összecsapás, hiszen a kezdőrúgást Gelei József és Sidibe Ibrahima kisfia végezte el közösen. Józsi bácsi 1964-ben tagja volt a Tokióban olimpiai aranyérmet szerző válogatottnak, emellett szerepelt az 1966-os világbajnokságon is.

A szombati bajnoki első gólja a kilencedik percben született, ekkor Horváth Levente használt ki egy nagy védelmi hibát. A vendégek az első félidőben kétszer is veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, de szerencsére Szabados István kapuját ezekből a szituációkból nem tudták bevenni. A DEAC-ban Bárány Donát járt közel ahhoz, hogy beköszönjön, szépen dolgozta ki a lövőhelyzetet, de Bonica védett.

A második játékrészben már Bonica sem tudta megakadályozni Bárányt, aki egy szabadrúgás után robbant rá a labdára. A 61. minutumban újra ünnepelhetett tehetséges csatárunk, ekkor egy lapos lökete kötött ki a pesterzsébetiek kapujában. Bárány ipari mennyiségben termeli a gólokat, 10 játéknap alatt 11-szer köszönt már be. Sokáig nem örülhettünk a fórnak, ugyanis a 64. percben Horváth újabb megingásunkat büntette. A hajrában Bíró Péter megkapta a második sárgáját. Emberhátrányban is volt esélyünk ismét átvenni a vezetést, de Krajcsó emelését védte Bonica.

“Az elején bekapott gól kicsit megfogta a csapatot. Ennek ellenére úgy érzem, egész meccsen domináltunk. Szerencsére jó formában vagyok. Igazából csak azt sajnálom, hogy eddig csak itthon szereztem gólt, remélem, idegenben is betalálok hamarosan” – fogalmazott Bárány Donát.

“Egy kellemetlen, masszív együttessel csaptunk össze. Nagyon jó iramú összecsapást láthattak a nézők. Sajnos a beadásainkba többször is hiba csúszott. A korai gólon hamar túlléptek a fiúk, hiszen utána is folyamatosan támadtunk” – összegzett Kondás Elemér.

Fordulatos ütközeten szereztünk egy pontot, jelenleg a harmadik helyen állunk a táblázaton. A 11. fordulóban az Eger otthonában vendégeskedünk.

NB III. Keleti csoport – 10. forduló
DEAC-ESMTK 2-2 (0-1)
gólszerző: Bárány (50., 61.), ill. Horváth (9., 64.)