Végre kezdődik! - DEAC - ESMTK Beharangozó

2018-03-07 15:30:46

Már az előző hétvégén el kellett volna rajtolnia a 2018-as tavaszi szezonnak, azonban az időjárás megtréfálta a magyar labdarúgást. Országszerte maradtak el a március első hétvégéjére kiírt bajnoki mérkőzések. Az idő javul és a hó is szépen olvad. Ez pedig azt jelenti, hogy most szombaton már biztosan pályán láthatjuk kedvenceinket.

Szombaton délután az NB III Keleti csoportjának 18. fordulójában a tabella második helyén álló ESMTK együttese látogat Debrecenbe. A DEAC-hoz hasonlóan a piros-fehérek sem tudtak pályára lépni a hétvégén, hiszen az Ady Endre úti stadion sem volt alkalmas a játékra. Hétvégén a feljutásért harcoló pesterzsébetiek ellen kezdheti meg Sáfár László együttese a tavaszi szezont, és bíznak benne, hogy sikerrel indítják a 2018-as évet, ha ez nem is ígérkezik könnyű feladatnak.

A DEAC őszi-téli formájáról, és igazolásairól előző heti cikkünkben részletesen írtunk, amit itt olvashatnak: http://www.deac.hu/hirek/labdarugas/322/megersdve-vg-neki-a-deac-a-tavaszi-szezonnak-deac-fzesgyarmati-sk-beharangoz

Nézzük, hogy szombati ellenfelünkről mit érdemes tudni röviden.

A 20. század elején alapult klub a Pest megyei régió egyik meghatározó egyesülete. A labdarúgás mellett számos sportágban indítanak csapatot, és komoly utánpótlás bázissal rendelkeznek. Labdarúgásban NB II-ig jutottak a 80-as 90-es években, míg 1993-ban a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutottak. Az 1995-ös NB II-ből való kiesésük óta az NB III egyik legmeghatározóbb, és egyben legrutinosabb csapata az ESMTK. Jelenleg, ahogyan az már fent említésre került a 2017/2018-as bajnokságban tizenhat fordulót követően a második helyen állnak harminchat megszerzett ponttal. Lemaradásuk a listavezető Monorral szemben hét pont, viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak regionális riválisukkal szemben. Az őszt tizenegy győzelemmel, három döntetlennel, és két vereséggel zárták. Érdekesség, hogy lőtt gólok tekintetében a maguk huszonhét találatával csak a liga ötödik helyét foglalják el. Kapott gólok tekintetében már más a helyzet. Ha mind a három NB III-as csoportot figyelembe vesszük, láthatjuk, hogy a Monor és az ESMTK a tizenkét kapott góllal toronymagasan a két legjobb védelemmel rendelkező alakulat az országban. A pesterzsébeti gólok harmadát (!) Boda József szállította, aki a DEAC ellen őszi mérkőzésen háromszor volt eredményes. Ha már ősz, és DEAC. Szeptemberben a harmadik fordulóban a DEAC idegenben 7-1-re kapitulált az ESMTK otthonában.

A téli felkészülés jól sikerült szombati ellenfelünknek. Nyolc edzőmérkőzést játszottak, amelyek során megmérkőztek a Ferencvárosi TC ellen is a Népligetben. Komoly játékos mozgás nem volt a pesterzsébetieknél, mindössze két új játékossal (Gyökér Tamás, Mészáros László) bővült a keretük. A debreceni mérkőzésről azonban hiányozni fog az ősszel kulcsszerepet játszó Mohácsik Gábor, aki bokatörést szenvedett.  

A DEAC-nál mindenki bevetésre kész, és teljes kerettel várhatják a szombati szezonrajtot Máté Péterék.

Edzői és játékos nyilatkozatok később…

DEAC – ESMTK NB III. Keleti csoport 18. forduló

Kezdés: 14:30

Helyszín: Dóczy József utca, Egyetemi Sporttelep

A mérkőzésre a belépés ingyenes. Várunk minden szurkolót!

A találkozó eseménye a facebookon: https://www.facebook.com/events/587341404936462/


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-07 15:30:46

további cikkek a témában