A DEAC megosztozott a pontokon az Egerrel

2018-09-16 22:03:00

Hiába az újoncot fogadta, nem várt könnyű feladat a DEAC-ra, hiszen az Eger nem kezdte megszeppenten a bajnokságot, amit bizonyít, hogy hat forduló alatt tíz egységgel gazdagodott.

A vasárnapi összecsapás gyászszünettel kezdődött, a napokban elhunyt Géczi Istvánra emlékezett a két gárda és a publikum. Nagy küzdelem folyt a pályán, de túlzás lenne azt állítani, hogy a futballisták sorra alakították ki a komoly helyzeteket. Az első félidőben a vendégeknél megsérült Benke Norbert Sándor, helyére Fekete Viktor érkezett. A második játékrészben a debreceniek jártak legközelebb a gólszerzéshez, de Nagy Róbert szabadrúgása a felső lécen csattant.

A 0–0-s döntetlent követően a DEAC a 13. helyen áll a táblázaton az NB III Keleti csoportjában.

„Összességében igazságos végeredmény született, abból a szempontból maradt bennem némi hiányérzet, hogy a végén adódott előttünk egy nagy lehetőség, így közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez. Az egriek az előző fordulókban kihasználták a kedvező sorsolásukat, ami magabiztosságot adott nekik. Ebben a szezonban először nem vették be a kapunkat, ami mindenképpen örömteli. A labdaszerzéseket követően gyorsabban kellett volna kijönnünk, amit szóvá is tettem a szünetben, ezen muszáj változtatnunk a folytatásban” – nyilatkozta Sáfár László a lefújást követően.

A DEAC második csapata Hajdúnánáson szenvedett 1–0-s vereséget, míg a DASE hazai környezetben 3–0-ra maradt alul a Nyíradony ellen a megye I vasárnapi játéknapján.    


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-09-16 22:03:00

további cikkek a témában
Responsive image
A DEAC II. nyerte a derbit

Biró Ádám * 2019-03-24 11:32:00

Responsive image
A hajrában jött a „dráma”

Biró Ádám * 2018-08-12 10:00:00