Győzni szeretnénk a téli szünet előtt

2018-11-23 12:48:00

Évzáróra készülnek a DEAC futballistái, Sáfár László tanítványai Putnokon vívják a 2018-as esztendő utolsó bajnokiját. A vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapást nyugodtan nevezhetjük rangadónak, hiszen az ötödik fogadja a hetediket, ám ha csapatunk diadalmaskodik, maga mögé utasítja a hétvégi riválisát.

Az első játéknapon már egymásnak feszült a két egylet, augusztus elején a DEAC 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Putnok ellen. Góljainkon Nagy Róbert és Karikás Krisztián osztozott, előbbi eltiltás miatt nem léphet pályára. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alakulat az előző hat fordulóban csak egyszer szenvedett vereséget, ám a putnoki pályát nem lehet bevehetetlen erődnek nevezni, hiszen a Szolnok, az ESMTK és a Tállya is három pontot szerzett ott. Reményeink szerint Máté Péteréknek is sikerül elszomorítaniuk a Putnok szurkolóit.

„Hajtós meccsre készülök, bár a pálya minősége valószínűleg nem lesz kifogástalan. Jó játékerőt képviselő csapattal találkozunk, amely valószínűleg megnyomja a találkozó elejét, mi pedig igyekszünk veszélyes kontratámadásokat vezetni. Természetesen a győzelem a célunk, szeretnénk szépen zárni az évet. Az augusztusi bajnokin is eléggé feltolták a védekezésüket, ezzel próbálták nyomást gyakorolni ránk. A 2-2-es döntetlenből nem érdemes kiindulni, hiszen akkor még egyik gárda sem volt igazán összeszokva" - nyilatkozta Bíró Péter, aki kitért a Salgótarján elleni múlt heti sikerre is. „Érdekes mérkőzést játszottunk a Tarjánnal, ugyanis a vetélytársunk átadta a területet, és hagyott minket támadni. A második félidő eleje kiválóan sikerült, így sikerült két vállra fektetnünk a salgótarjániakat."

A megye I-ben érdekelt DEAC II. Hajdúhadházon vendégeskedik, az ütközet szombaton 13 órakor kezdődik. A DASE pedig vasárnap 13 órától a Berettyóújfaluval méri össze az erejét a Böszörményi úti campus sportpályáján.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-11-23 12:48:00

további cikkek a témában