A nagycsapat és az UP-gárdák együtt fejlődnek

Frissítés: 2019-07-08 14:42:56

Kuszkó Zsolt röplabdaedzőnek tettünk fel kérdéseket az elmúlt szezonról, amely során a DEAC női NB2-es gárdája - egyre inkább az utánpótlásra is támaszkodva - sokkal jobban szerepelt, mint egy éve. Ám még mindig van sok tennivaló, ez derül ki a szakember értékeléséből. Az útirány azonban úgy tűnik, hogy jófelé mutat.

1. Az idény alapszakasza kiváló meccsekkel és kisiklásokkal volt tarkítva. A szegediek vagy a kecskemétiek, illetve a miskolciak legyűrése szép munka volt, de volt pár olyan derbi, ahol több volt talán a meccsben. Te hogy érzed mindezt?

2. A rájátszásban is voltak remeklései a gárdának, idegenben is sikerült nyerni, vagy éppen az igen jó erőkből álló Kispest hazai elkapása sem volt semmi. Az NB2 keleti csoport 5. helye, a megszerzett 21 pont (a Szeged csak 3-mal végzett előttünk) milyen értéket képvisel a te olvasatodban?

3. Mi a további menetrend nyáron?KUSZKÓ ZSOLT:

- Nem könnyű értékelni az elmúlt szezont, mivel először számba kell venni mennyire sikerült a célokat megvalósítani. Ezek a mérhető dolgok. Ha szigorúan nézem akkor nem vagyok elégedett, de tudom magamról, hogy én merek nagyot álmodni és magas célokat is kitűzni és nem lenne helyes ezekhez viszonyítani.

- Ha reális szeretnék lenni, akkor mindig az előző évhez kell nézzem a csapat teljesítményét, ami azt gondolom magáért beszél. Nagyon sok munka van már mögöttünk, igaz lassan de haladunk. A létszámot tekintve ami a legfontosabb, az edzéslátogatottság: a tavalyi évben 4-5 játékosnak volt 75%-kos a az edzés részvétele (4 edzés és 1 mérkőzés /hét), ebben az évben volt több olyan hónap ahol ez a szám 14 volt, de a legkevesebb is 7 fő. Ez azt jelenti, hogy jól tudtunk dolgozni, valamint ezek nélkül nem tudnak a lányok fejlődni, csak az egyre több munkával eltöltött órák képesek tudást, rutint, magabiztosságot, hitet adni. Ezt tartom a legfontosabb előrelépésnek.

- Itt egy kis kitérőt tartanék, mert lassan nem csak az én munkám van a csapatban, hanem az utánpótlásban dolgozó kollégáknak a munkája is. Ezért a következő évben az utánpótlás korosztályoknál is edzésszámot kell növelnünk, ha lesz rá lehetőségünk, mert csak akkor tudjuk felvenni a versenyt a többi csapattal, ha az utánpótlás csapatoknál növeljük az edzésszámot, hisz olyan csapatok ellen kell versenyeznünk akik 10 éves koruk óta heti 4-5 edzésen vesznek részt.- Természetesen a több edzésen eltöltött idő növelte a megnyert szettek és mérkőzések számát is (7 győzelem, 27 nyert szett, 21 szerzett pont, 19 mérkőzésből, míg tavaly 3 győzelem, 17 nyert szett, 11 pont, 23 mérkőzésből). Azt gondolom sikerült bebizonyítani, hogy mindenkit meg tudunk verni a mezőnyből, még az első helyen végzőt is. Ez a második legfontosabb előrelépés, mert ez azt igazolja, jó az irány.

- Jelen pillanatban a következő év fő célkitűzése az lesz, hogy ezt a teljesítményt megpróbáljuk egyenletesebben hozni, mert az egész idényre igaz volt, hogy nyertünk egy szettet fölényesen, majd a következőben úgy kikapatunk, hogy 10 pontot alig csináltunk. Vagy például képesek voltunk kikapni az utolsó csapatól, akinek az volt az egyetlen győzelme, de meg tudtuk verni az elsőt is, akinek a második veresége volt. Valamint szakmailag fő célkitűzés lesz az is, hogy tudjunk minél több pontot csinálni a saját támadásainkból, amihez az kell, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból, vállaljunk kockázatot. Ehhez kell majd az a hit ami már sokszor jelen volt.

- Szóval elég nagy hullámvasúton utaztunk egész évben. Technikailag és taktikailag és mentálisan is sokat fejlődtünk. Persze van még sok munka addig, amíg nyugodtan hátradőlhetek. Ügyesek nagyon a lányok, lelkesek és egyre jobban el is hiszik, hogy tudnak győzni. Ha jól emlékszem 2-3 olyan mérkőzésünk volt amire kimondottan büszkék lehetünk, olyan energiával játszottunk ami példa lehet magunknak.- Egy kis kitérő az egyetemi versenyekre, a Medikus Kupán másodikok lettünk (azt gondolom kis szerencsével elsők is lehettünk volna), míg a MEFOB versenyén sajnos nem jutottunk a döntőbe, megint a BME-vel kellett megküzdeni, ami ebben az évben sem sikerült.

- Remélem, a következő szezont közel ott tudjuk folytatni ahol befejeztük! Szeretnék Gratulálni a lányoknak az egész éves teljesítményhez, és köszönöm a hozzáállásukat!

- Ezen kívül szeretném az egyesület támogatását és az utánpótlás edzőink munkáját is megköszönni, valamint a szurkolóink támogatását!

- Most a jól megérdemelt pihenő következik, terv szerint augusztus elején kezdjük a felkészülést, még nem tudom mikor indul a bajnokság, de valószínű hasonló lesz, mint tavaly, bár a Budapesten rendezett Európa-bajnokság miatt lehet változik.

DEAC KERET (NB2):

A 2018/2019 szezon csapat tagjai: Árvai Vanessza, Bancsi Judit, Bardócz Brigitta, Borók Orsolya, Gégény Flóra, Gosztola Réka, Gömöri Lídia, Illés Nikolett, Kiss Daniella, Mayer Flóra, Péteri Vanda, Ratkos Petra, Rostás Réka, Schwegler Gerda, Sitku Renáta (eligazolt februárban), Stercel Otilia, Szabó Csenge, Tóth Kitti, Vincze Csilla. Edző: Kuszkó Zsolt.UTÁNPÓTLÁS

Kuszkó Zsolt, valamint az utánpótlásban dolgozó Koi Attila, Szabó László és China Béla, valamint Oláh Tibor edzők a háttérország 2018/19-es teljesítményét is elénk tárták.

U13 lányok Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság II

5 tornarészvétel és 21. helyezés 32 pont Edző: Szabó László, Koi Attila, China Béla.

Csapat: 1. Kovács Effi 2.Kiss Bettina 3.Domokos Dorottya 4.Koncz Borbála 5.Tarcsai Bori 6.Szabad Zsófia 7.Serbán Blanka Andrea 8.Nagy Kamilla 9.Dorogi Mira Eszter 10.Papp Anna 11.Jakab Zsófia 12.Árkosy Liza 13. Juhász Gréta Judit 14. Szima Dóri 15.Kerek Annamária Éva 16.Spiczmüller Lara 17.Szabó Hanna Petra 18.Horváth Zsuzsa


U15 lányok dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság II. osztály

17. helyezés Edző: Szabó László, Koi Attila, China Béla

Csapat: 1.Kerek Zsuzsanna 2.Lengyel Abigél 3.Csernyánszky Zsófia 4.Domokos Anna Borbála 5. Szilágyi Dorina 6. Bulátkó Vivien Jázmin 7.Nagy Blanka 8.Balogh Adél 9.Csík Tamara
10.Kondorosi Dorka 11 Gyöngy Lilla

U17 lányok Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság II. osztály

25. helyezés Edző: Oláh Tibor

Csapat: Boján Zorka, Fülöp Nóra, Csősz Réka, Pozsgai Hanna, Szabó Szonja, Falvai Laura, Hárnási Réka, Kondorosi Panna, Molnár Borbála, Molnár Panna, Szabad Kata, Szűcs Dóra, Veres Csenge, Zöld Natália


U19 lányok Torma Ágnes U19 Országos Ifjúsági Bajnokság II osztály

7. helyezés Edző: Oláh Tibor

Csapat: Barabás Kata, Boján Zorka, Buglyó Vivien, Csige Dorottya, Dürgő Virág, Gosztola Réka, Gömöri Lídia, Hahn Petra, Javor Barbara, Major Dóra, Mayer Flóra, Pozsgai Hanna, Stercel Otilia, Szabó Liza, Szilvási Gabriella, Veres Csenge, Szűcs Dóra, Csendom Anna, Lukács Andrea, Pless Nóra,Tóth Orsolya,Völgyi Flóra, Szabó Szonja, Falvai Laura

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotók: Papp Attila, Koppányi Szabolcs és a csapat


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-07-08 14:41:06

további cikkek a témában