Helytálltunk a bajnokesélyes ellen

2019-11-23 20:14:00

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kaposvárt fogadták az NB I. szombati játéknapján. A Somogy megyeiek az első két szettet megnyerték, ám a harmadik játszmában szépíteni tudtunk. A negyedik játékrész nagy küzdelmet hozott, végül a vendégek ebben a periódusban le tudták zárni az összecsapást. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek Fodor Antal tanítványai.

A Kaposvár személyében a honi röplabdázás egyik élcsapata vizitált a DESOK-ban. A DEAC-ra nem csak az ellenfél ereje miatt várt nagyon nehéz mérkőzés. Fodor Antal vezetőedző a szombati találkozón Tóth Andrásra, Csizmadia Jánosra és Budai Balázsra sem számíthatott.

Az első szettben próbáltunk tapadni a Somogy megyeiekre, de ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A második játszmában nagy különbség volt a két együttes között, ebben a periódusban csupán 13 pontot tudtunk szerezni. A folytatásban jóval nagyobb küzdelmet láthatott a publikum. A harmadik felvonás végén a DEAC-játékosok örülhettek, összejött a szépítés. A negyedik játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy az egyenlítés is sikerülni fog, ám a végjátékban a kaposváriaknak volt nagyobb szerencséjük. A vereség ellenére röplabdázóink kitettek magukért, amiért jár a gratuláció.

"Az első játszmában felvettük a versenyt a Kaposvárral, ám a második szettben ellenfelünk fölénk kerekedett. A folytatásban változtattunk a felállásunkon, Bagics Balázs ismét ütőként játszott. Ellenfelünk is cserélgetett, amit ki tudtunk használni. Sajnálom a negyedik játékrészt, mivel kulcspillanatban vitatható bírói ítélet született. Ettől függetlenül megérdemelt győzelmet aratott riválisunk. Az mindenképpen örömteli, hogy ebben a felállásban is ilyen teljesítményt nyújtottunk. Ebből meríthetnek a fiúk a folytatásra" - nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

NB I. B-csoport
DEAC-FINO Kaposvár 1:3 (19:25, 13:25, 25:23, 23:25)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-23 20:14:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egyenlített a fehérvári csapat

Biró Ádám * 2019-04-25 14:27:10

Responsive image
Két meccs is lesz a DESOK-ban

Biró Ádám * 2019-10-25 19:38:00

Responsive image
A végére lendültek bele a lányok

Biró Ádám * 2018-11-17 22:46:16