A fővárosban okozhatunk meglepetést

Frissítés: 2020-01-17 13:38:41

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata a Nyíregyháza után újabb éremesélyessel csatázik, Kuszkó Zsolt alakulata szombaton 17 órától a második helyen tanyázó BVSC-Zugló csarnokában vendégeskedik. A fővárosiak tizenkét meccsükből kilencet sikerrel vívtak meg, csupán három vereség rondítja a mérlegüket. A BVSC november 10-én a csarnokunkat is "bevette" 3:1-es diadalának köszönhetően.

A DEAC női röplabdázóinak ismét nehéz dolguk lesz, hiszen az éremesélyes BVSC fogadja Tóth Kittiéket. A zuglóiak hazai környezetben csupán egyszer maradtak eddig alul, a Gödöllő nevéhez fűződik ez a bravúr. Lányaink az előző héten a Nyíregyháza ellen két szetten keresztül nagyon magas színvonalon röplabdáztak, ha ezt a teljesítményt meg tudnánk ismételni, meglephetnénk a hazaiakat.

"Izgatottan várjuk a hétvégi találkozót, ugyanis novemberben nagyon szoros mérkőzést játszottunk a BVSC-vel. Most is fej-fej melletti küzdelemre számítok minden szettben. Több szempontból is nehéz dolgunk lesz, hiszen betegség és egyetemi elfoglaltság miatt ismét lesznek hiányzó játékosaink, valamit sajnos az edzőnk sem tud elkísérni bennünket. Ezzel kapcsolatban nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire tudjuk majd megoldani ezt az új szituációt, hiszen ilyen még nem fordult elő, bár most is lesz egy segítőnk, aki nagyon készül, hogy hasznos tanácsokkal lásson el minket. A BVSC egy nagyon összeszokott, rutinos játékosokból álló együttes. Reményeim szerint jó nyitásokkal és stabil nyitasfogadással meg tudjuk zavarni az ellenfelünket" - nyilatkozta Schwegler Gerda.

Alakulatunk a legutóbbi fordulóban közel állt ahhoz, hogy legyőzze a Nyíregyházát, de a kétszettes előny megszerzése után vetélytársunk fordítani tudott. Az ötödik szettben hiába vezettünk 13:10-re, nem tudtuk lezárni a rangadót.

"Az előző találkozónk után nagyon csalódottak voltunk, mivel 2:0-s vezetésünk után az ellenfelünk győzött. Kuszkó Zsolt már az összecsapás után igyekezett megbeszélni velünk a kialakult helyzetet, mi pedig próbálunk minden erőnkkel a még előttünk álló mérkőzésekre koncentrálni" - fogalmazott 22 esztendős játékosunk.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
BVSC Zugló-DEAC
2020. 01. 18. (szombat) 17:00, BVSC Zugló Edzőcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-17 13:31:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megsümegelhettük ellenfelünket

Biró Ádám * 2018-03-05 12:39:30

Responsive image
A Nyíregyháza érkezik

Biró Ádám * 2020-01-11 19:31:00

Responsive image
Pénzügyőr-siker hétvégén

Biró Ádám * 2019-03-24 15:24:22